Afbeelding

Kunstexpositie in Pakhuis in Cuijk

Kunst en cultuur 252 keer gelezen
CUIJK - Vanaf zaterdag 16 maart exposeren de leden van de Beeldende Kunstenaars Cuijk in het Pakhuis aan de Kerkstraat in Cuijk. Na jaren van afwezigheid in een Cuijkse galerie zijn de kunstenaars daarmee weer terug bij de bron.

In het verleden hebben de Beeldende Kunstenaars Cuijk een eigen ruimte gehad. De voormalige leerlooierij van Regioun is destijds door de leden zelf tot galerie en ateliers verbouwd. Na enige jaren werd de huur opgezegd door de eigenaar van het pand. Een tijdlang heeft het pand leeg gestaan en momenteel is er de FAD gehuisvest.
Dat de Beeldende Kunstenaars Cuijk geen galerie hadden om te exposeren betekende overigens geenszins dat zij niet zichtbaar waren. De kunstenaars hebben jaarlijks twee tot drie tentoonstellingen georganiseerd buiten de gemeente Cuijk. Binnen de gemeente Cuijk zijn er diverse projecten geweest zoals het Maasoeverproject waar kunstwerken langs de Maasoever werden opgesteld en onlangs nog de succesvolle tentoonstelling in de Martinuskerk.

[image=210875]

Deelnemende kunstenaars
De kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling zijn Berry Hermans, Hans Garritsen, Gonnie van de Ven, Peet Teunissen, Coby Langen, Cobi van Hulst, Peter Bersch, Antoine Roosenboom, Titus Peters, Jacqueline Roelofs, Gert Zegers en Henri Elbers. Zij laten een grote verscheidenheid aan werken zien. Van gouache tot olieverf, druktechnieken, gemengde technieken, brons, keramiek en gedichten.

Bezoek raadsleden
Op vrijdag 22 maart ontvangen de kunstenaars de raadsleden van de gemeente Cuijk. De tentoonstelling is tot en met 31 maart elke zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur geopend.
Het pakhuis is te vinden in de Kerkstraat in Cuijk. Het is bereikbaar via het poortje dat toegang geeft tot de heemtuin.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant