Afbeelding

'Positioneren dankzij Schouwburg Cuijk'

Kunst en cultuur 52 keer gelezen
CUIJK - De Schouwburg in Cuijk staat aan de vooravond van een grootschalige verbouwing. Wethouder Arthur Baudet en directeur Sjoerd Meijer kijken uit naar de nieuwbouw. “Het is niet altijd van een leien dakje gegaan, maar gaandeweg hebben we elkaar gevonden”, aldus Baudet.

[image=248578]

Vervloekt niet. Maar pittige discussies hebben ze wel achter de rug, zo erkent Meijer. “De invalshoek van dit gemeentebestuur is anders dan van het vorige, maar het streven was altijd een goede theatervoorziening voor Cuijk en omgeving. En het resultaat mag er zijn!”
“Mensen fietsen nu de Schouwburg nog gemakkelijk voorbij. Dat zal vanaf 2015 niet meer gaan gebeuren”, voorspelt Baudet.

Exploitatie 1
De ‘prachtige maar functionele nieuwbouw’ moet ook een bijdrage leveren aan de exploitatie van de Schouwburg. “Wij zijn gebaat bij een exploitatie die zo voordelig mogelijk is. Daarom ben ik blij met het functionele ontwerp. Het theatercafé doet ook dienst als restaurant. Door efficiënt om te gaan met de gebruikersruimtes en deze ook anders te benutten, kunnen we een efficiencyslag maken, ook qua inzet van personeel.”
Tijdens de verbouwing zal de bedrijfsvoering onder de loep worden genomen. “Wat goed is, gooien we niet weg en wat beter kan, willen we verbeteren. We zijn een ambitiedocument aan het ontwikkelen. Er komt een nieuw kaartverkoopsysteem en we bekijken hoe ons aanbod beter kan aansluiten op trends, publieksgedrag, -beleving. Ook de PR, commercie en horeca nemen we onder de loep.”
Wie denkt dat Meijer en zijn collega’s twee jaar niks gaan doen, heeft het mis. “De periode van de vernieuwbouw biedt kansen om verbindingen te leggen tussen bedrijven, sociaal-culturele instellingen en de zakelijke markt”, vervolgt hij.

Exploitatie 2
Baudet vult aan: "Het is een geluk bij een ongeluk geweest dat we op de huidige locatie voor vernieuwbouw hebben gekozen. Inmiddels is duidelijk dat we al die subsidies, waarmee werd geschemerd op de Homburg-locatie, nooit gekregen zouden hebben. Nu kunnen we keurig binnen de financiële kaders blijven, terwijl we anders misschien financiële problemen zouden hebben gehad. Het moet wel behapbaar blijven voor Cuijk. En dat is gelukt met de nieuwe Schouwburg op de oude locatie."

Onderscheidend
Als het aan Meijer ligt, gaat de schop al morgen de grond in. “We kijken er erg naar uit. Dankzij de nieuwe Schouwburg positioneert Cuijk zich binnen het Land van Cuijk. De Schouwburg zorgt drie à vier keer in de week voor dynamiek in het centrum, met jaarlijks 100.000 mensen die hiervoor naar Cuijk komen. Daarmee is het een unieke voorziening.” En met een knipoog naar Baudet: “En knap meteen de Grotestraat op. Dit gedeelte van het centrum verdient een goede revitaliseringsslag, En zorg ervoor dat die mensen ook als er geen voorstellingen zijn graag terugkomen naar Cuijk.”
Baudet tot slot: "Ik kan me niet voorstellen dat het centrum van Cuijk geen item bij de verkiezingen wordt. Iedereen heeft zijn eigen ideeën over hoe het Cuijkse centrum er in de toekomst uit moet komen te zien."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant