Leerlingen Elzendaalcollege starten met project '400 jaar stadhuis Gennep'.
Leerlingen Elzendaalcollege starten met project '400 jaar stadhuis Gennep'.

Leerlingen starten met project '400 jaar stadhuis Gennep'

Onderwijs 174 keer gelezen

GENNEP | De vierdejaars mavo-leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep zijn begonnen aan hun eindexamenproject tekenen. Bij één van de thema's is gekozen voor het 400 jaar oude Gennepse stadhuis, waarvan de herdenking gedurende het hele jaar 2017 wordt gevierd. Ook de onderbouwleerlingen van het havo/vwo worden aan dit project gekoppeld.

Op dinsdag 20 september vond de aftrap plaats en hebben de mavoleerlingen kennis gemaakt met enkele vertegenwoordigers van de evenementenorganisatie Summertime en het Platform Cultuurhistorie, de organisatoren van het jubileumjaar. "Het stadhuis is door de leerlingen nauwkeurig bekeken. Ze hebben schetsen en foto's gemaakt en een en ander geanalyseerd", vertelt tekendocente Els Luijben van Elzendaalcollege Gennep.
De komende tijd zijn de leerlingen regelmatig op locatie te vinden om onder andere in de historische bronnen te duiken. Zij verdiepen zich in de tijd van 400 jaar geleden en brengen een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. De eindopdracht van de mavoleerlingen bestaat uit diverse tekeningen waarbij verschillende technieken zijn toegepast, maar ook schilderijen vormen een onderdeel van het eindexamen. In de loop van 2017 zijn deze werken zichtbaar in Gennep.

Havo/vwo ook op onderzoek
Ook de onderbouw van het havo/vwo van Elzendaalcollege Gennep wordt aan dit project gekoppeld. Zij verdiepen zich bij het vak geschiedenis in het 400 jaar oude stadhuis. "Dit is een mooie gelegenheid om de regionale geschiedeniskennis van onze havo/vwo leerlingen te verrijken", vertelt docent geschiedenis Désiré Lucassen. Meer informatie via www.stadhuisgennep400jaar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant