Afbeelding

Kerstverrassing voor TechnoPromo

Onderwijs 107 keer gelezen
CUIJK – Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond werd TechnoPromo donderdag verrast door het technisch dienstverleningsbedrijf Numac, dat had besloten om het technisch doecentrum in Cuijk een financiële ondersteuning van 5000 euro te geven.

Het was de blij verraste vestigingsmanager Trees Hamers die namens TechnoPromo de megacheque door Leon Reijmer van Numacademie in de handen kreeg gedrukt. Numac wil daarmee een bijdrage leveren aan het enthousiast maken van kinderen voor techniek, want het bedrijf drijft op techneuten. Het prettige van de donatie is dat het bedrag vrij te besteden is. “Wij moeten ons zelf bedruipen zonder subsidies, dus dan komt zo’n geweldig bedrag natuurlijk altijd van pas. We moeten er natuurlijk over praten, maar daar vinden we beslist een goede bestemming voor”, aldus een contente vestigingsmanager. Wouter van Raffen, de bestuursvoorzitter van TechnoPromo, wees er in zijn woordje op dat Numac met de Mumacademie een eigen opleiding heeft dat afgelopen jaar werd uitgeroepen tot ‘Beste leerbedrijf van Zuid-Nederland’.

[image=265585]

Kindgericht
De kracht van TechnoPromo zit in de vertaling van de techniekpraktijk vanuit het bedrijfsleven richting kinderen. Het bolwerk voorziet in een behoefte. Werd drie jaar geleden het 50.000ste ‘technokid’ in de schijnwerpers gezet, nu is het doecentrum voor techniek hard op weg naar 75.000 bezoekers.
Trees Hamers, die de vrijwilligersbijeenkomst als ‘super gezellig en informeel’ kwalificeert, had aan het begin van de bijeenkomst de vrijwilligers, hun partners, de bestuurders en drie prominente vertegenwoordigers van Numac verwelkomd. In haar terugblik op 2013 wees ze op het aantrekkelijke aanbod en de goede bezetting (ruim 70 procent van de beschikbare uren). Voor 2014 staan al weer 700 bedrijfsbezoeken ingepland. “Echt vernieuwend is ons project ‘Energie en duurzaamheid’, waarvoor we in onze hal ruimte hebben ingericht.” Daarvoor zijn zonnecollectoren, een warmwaterinstalllatie en zonnepanelen geplaatst. “Leuk is ook een soort fitnessfiets die stroom opwekt en waarbij de kinderen kunnen fietsen tegen stroom van de zon”, aldus Hamers.

[image=265586]

‘Ontdekfabriek’
Voor basisschoolleerlingen ziet TechnoPromo zichzelf als een plek waar kinderen van de groepen 7 en 8 techniek kunnen ontdekken en ervaren. Het kan bijdragen aan het maken van een juiste studiekeuze. Maar ook leerlingen van de sector techniek van VMBO en technazium-leerlingen van Havo en Vwo worden hier ontvangen. Zelf kinderpartijtjes kunnen hier worden gehouden.
Op een speelse manier krijgen kinderen in de hal (500 m2) met werkeilandjes opdrachten voorgeschoteld, die hen kennis laat maken met techniek. Er zijn leskisten om zelf een skate-helling te maken, een modelhuis bouwen, een stoep maken, waterleiding aanleggen, leren wat domotica is, een lamp aansluiten en nog veel meer.
Numac, met wie TechnoPromo al jaren een sterke band heeft, heeft 750 medewerkers op 15 vestigingen in Nederland. Door een multidisciplinaire aanpak biedt deze toeleverancier specialistische kennis op het terrein van optimalisering, uitvoering, automatisering, metaalbewerkingsmachines en projecten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant