De horeca willen dat de gemeente erop toeziet dat ondernemers zonder vergunning in het buitengebied stoppen met bier schenken.
De horeca willen dat de gemeente erop toeziet dat ondernemers zonder vergunning in het buitengebied stoppen met bier schenken.

Boxmeerse horeca eisen aanpak oneerlijke concurrentie in buitengebied

Politiek 668 keer gelezen

BOXMEER | De horeca in de gemeente Boxmeer willen dat het college van B en W gaat handhaven op concurrerende (paracommerciële) activiteiten in het buitengebied. In een brandbrief aan de gemeenteraad luidt Horeca Nederland (KHN) afdeling Boxmeer de noodklok. "Onze leden ervaren het niet handhaven als een groot knelpunt", schrijft vice-voorzitter Andre Peters van KHN afdeling Boxmeer.

"Met name op de beleidsvelden eerlijke mededinging (paracommercie) en horeca in het buitengebied beschikt de gemeente niet over de financiële middelen om handhavend op te kunnen treden", laat Peters weten na overleg dat vorige week is gevoerd tussen de horeca en het college van B en W. "Tijdens deze bijeenkomst maakte burgemeester (Karel van Soest, red.) ons deelgenoot van zijn probleem: er zijn extra middelen nodig voor handhaving."

Gelijke monniken...
In de brief aan de voltallige gemeenteraad, die over dit onderwerp komt te spreken tijdens de commissievergadering op donderdag 2 februari en de gemeenteraadsvergadering van 9 februari, eist KHN dat de gemeenteraad extra middelen uittrekt om handhaving mogelijk te maken zodat 'allen die alcohol verstrekken of in strijd met een bestemmingsplan handelen gelijk worden behandeld'. "Wij vinden dat er sprake moet zijn van gelijke monniken, gelijke kappen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant