Als het aan het Waterschap Aa en Maas ligt, worden nabij de vuilnisbelt in Haps twee windmolens neergezet.
Als het aan het Waterschap Aa en Maas ligt, worden nabij de vuilnisbelt in Haps twee windmolens neergezet. Foto:

Gemeente niet onwelwillend tegenover windmolens in Haps

Politiek 829 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeente Land van Cuijk is bereid mee te denken met Waterschap Aa en Maas om windmolens neer te zetten in de buurt van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Haps. “De beoogde locatie past in een gebied waar in de energievisie van de gemeente Cuijk ruimte is voor windturbines”, laat het college van B en W weten.

VVD-raadslid Judith Logtens had in de gemeenteraad vragen gesteld over de mogelijke aanleg van de windmolens. De gemeente Land van Cuijk komt pas in 2023 met een eigen beleid en visie op de aanleg van windmolens in de fusiegemeente. Tot die tijd geldt het oude beleid van de oude gemeenten, in dit geval Cuijk. De RWZI-locatie van het waterschap, nabij de vuilnisbelt in Haps, geldt als plek waar windturbines neergezet kunnen worden. Wethouder Bouke de Bruin (CDA) geeft aan dat de gemeente in gesprek is met het Waterschap over de plannen. “Maar als het tot plaatsing komt, zal een windturbine-initiatief altijd worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die een verklaring van geen bedenkingen moet afgeven voor zo’n initiatief.”
Waterschap Aa en Maas doet nu onderzoek naar de plaatsing van twee windmolens op de RWZI-locatie in Haps. De kosten naar de haalbaarheid en plaatsing zijn voor rekening van het waterschap.

Uit de krant