Afbeelding

Politieke boycot dreigt voor SP Boxmeer

Politiek 46 keer gelezen
BOXMEER - Meerdere partijen in de gemeente Boxmeer overwegen een ‘cordon sanitaire’ tegen de Socialistische Partij (SP) bij eventuele coalitieonderhandelingen als Dick Schaap namens die partij naar voren wordt geschoven als kandidaat-wethouder.

[image=171903]

Meerdere bronnen binnen de Boxmeerse politiek en het gemeentehuis hebben de afgelopen weken tegenover De Maas Driehoek toegegeven dat zij een samenwerking met de SP niet zien zitten als Schaap, die in 2012 opstapte als wethouder, naar voren wordt geschoven als wethouder. De Beugenaar neemt op de kandidatenlijst van de SP een tweede plaats in. “Als ze hem naar voren schuiven, gaan we niet eens met die partij om tafel”, vertelt een lijsttrekker anoniem. Binnen het gemeentehuis zou in 2012 ook opgelucht zijn gereageerd toen Schaap opstapte. “Hij lag met meerdere ambtenaren overhoop”, verzekert een medewerkster. “De vlag ging uit toen hij anderhalf jaar geleden besloot op te stappen.”

‘Beschadigen’
Schaap is even stil als hij gevraagd wordt wat hij hier van moet denken. “Het voelt toch alsof er mensen bezig zijn om mij op een laffe manier bewust te beschadigen”, vertelt hij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant