Afbeelding

Peter Lucassen: 'Raad Gennep erg betrokken'

Politiek 40 keer gelezen
GENNEP - Als formateur begeleidde Nijmegenaar Peter Lucassen de coalitievorming in de gemeente Gennep. In het college dat door zijn bemiddeling tot stand kwam heeft de 60-jarige SP’er zitting genomen als wethouder. “Nee, ik heb niet lang na hoeven denken toen ik gevraagd werd voor deze post. Als wethouder van buiten Gennep zie ik genoeg uitdagingen in deze gemeente.”

[image=280521]

Als wethouderskandidaat maakte Lucassen voor de buitenwacht een valse start. “In een eerste interview werden mijn uitspraken over Gennep ongelukkig geïnterpreteerd”, zegt de wethouder, die in Nijmegen blijft wonen en beroep gaat doen op de ontheffing om niet naar zijn werkgemeente te verhuizen. “Ik woon in Nijmegen, op amper 25 minuten van Gennep. Ik denk dat die reisafstand er niet toe doet, en ik hoop dat ik straks op mijn daden beoordeeld ga worden. Ik wil Gennep beter leren kennen en ga investeren in de contacten met de inwoners en ondernemers.”



Politiek dier
Besturen loopt als een rode draad door Lucassens leven. “Ik heb van alles gedaan. In mijn studententijd was ik al politiek actief. Ik zette me in voor zaken die er voor mensen toe doen. Ik was jaren raadslid namens de SP in Nijmegen, en heb de beweging van klein naar groot zien groeien.” In 2002 trad Peter Lucassen toe tot het Nijmeegse college van B en W. “Ik heb diverse portefeuilles beheerd zoals financiën, wonen, personeel en organisatie en stadsbedrijven. Ik heb met alle beleidsvlakken te maken gehad.”

Portefeuille
In Gennep is Peter Lucassen verantwoordelijk voor zaken als economie en werkgelegenheid, toerisme, recreatie en cultuur, middelen, volkshuisvesting en projecten. Bij zijn aanstelling werd de Nijmegenaar en de SP verweten niet zorg en samenleving in portefeuille te hebben. “Dat is bij de coalitieonderhandelingen afgesproken. Ed Vandermeulen (D66) hheeft het op deze post goed gedaan. En bovendien is zorg een verantwoordelijkheid voor het hele college”, zegt hij

Toekomst
De eerste indrukken van Gennep zijn Lucassen goed bevallen. “De vergadercultuur is anders dan ik gewend ben maar de gemeenteraad toont zich zeer betrokken. In de omgeving zie ik dat er veel te gebeuren staat. Ik verdiep me al in de gemeente.”
Voor de toekomst ziet Peter Lucassen zeker mogelijkheden. “Natuurlijk komen er grote en onzekere zaken op ons af. Nog altijd is onduidelijk wat de korting van het Rijk is voor wat betreft de drie decentralisaties in de participatiewet, jeugdzorg en de Wmo. Ik ben blij met de 250.000 euro die voor de transities (voorbereidingen op die bezuinigingen, red.) gereserveerd is. Daarnaast hebben we 500.000 euro beschikbaar voor mensen die straks in het sociale domein beroep doen op de gemeente.”
De nieuwe maar ervaren wethouder ziet mogelijkheden voor de gemeente Gennep. “Er is hier de afgelopen jaren goed beleid gevoerd. Op toeristisch en recreatief gebied liggen hier mogelijkheden. Gennep kan zich op zijn sterke punten in deze branche verder ontwikkelen. Daar ben ik van ove
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant