Afbeelding

"Regionale samenwerking is essentieel"

Politiek 39 keer gelezen
CUIJK - Namens de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk ziet een nieuw regieteam toe op een tijdige uitvoering van het Graafs Manifest. "De komende jaren wacht gemeenten de nodige problematiek die alleen regionaal opgelost kan worden", aldus voorzitter Henk Siroen van het Regieteam raden.

[image=201625]

Aanvullend op het interview in Nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave van vandaag (10 januari) zegt Siroen: "Voorheen heb ik wel eens gedacht: 'Volgens mij willen veel gemeentelijke fracties helemaal niet samenwerken.' Maar nu bespeur ik toch bij alle betrokken partijen de noodzaak om samen te werken. Kern van het Graafs Manifest is een goede serviceverlening voor alle inwoners van de vijf Land van Cuijk-gemeenten."

Beconcurreren
Volgens Siroen is er nog wel een wereld te winnen voor de vijf gemeenten. "Denk bijvoorbeeld eens aan huisvesting. De regio Noordoost-Brabant heeft te maken met een krimpende bevolking. In plaats van elkaar te beconcurreren, zouden we het beste gezamelijk een regionaal huisvestingsbeleid kunnen maken. Daarnaast zou ik ook geen grenzen willen trekken. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst ook moeten kijken naar samenwerking met bijvoorbeeld de gemeenten Nijmegen, Venray en de gemeenten aan de overkant van de Maas."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant