Verkoopstyliste Wilma Smit.
Verkoopstyliste Wilma Smit.

5 tips om je huis verkoopklaar te maken

Zakelijk 435 keer gelezen

SINT ANTHONIS | "Verkoopstyling is de marketing van je eigen huis." Aan het woord is interieur- en verkoopstyliste Wilma Smit. Met haar eigen bedrijf Plan de Campagne maakt ze onder meer het interieur van woningen klaar voor de verkoop. Ze geeft 5 tips en tricks om je huis op te frissen en aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers.

Verkoopstyling geeft de nodige voordelen. Wilma: "Je maakt de woning zo toegankelijk voor een breed publiek en benadrukt de sterke punten. Het huis wordt hoger getaxeerd en sneller verkocht; restyling heeft meer effect op de verkoop dan een prijsverlaging. Je bent meer geld kwijt als je je huis af moet prijzen dan een pot verf en de kosten voor verkoopstyling."

1. Maak je huis blinkend schoon
"Ruim goed op en poets het huis. Laat geen losse voorwerpen liggen, dat geeft een slordige indruk. Het interieur is het eerste wat mensen zien, tegenwoordig gaat dat vooral digitaal via foto's op een site van de makelaar. Het is dan belangrijk om een goede eerste indruk te maken, ook op foto's. Steek energie in het aanpakken van bijvoorbeeld vegen op de muur of afbladderend schilderwerk. Potentiële kopers zien dat. Ik vergelijk het kopen van een huis altijd met een auto; voor een auto die er niet netjes uitziet, betaal je minder. Dat geldt eveneens voor een huis."

2. Haal herinneringen uit je huis
"Vervang fotolijstjes door een kleurrijk kunstwerk of haal ze helemaal weg. Als mensen in je huis gaan kijken, bekijken ze automatisch de foto's en vullen deze in. Door persoonlijke voorwerpen en foto's weg te halen, voorkom je dit en kunnen ze zichzelf beter in het huis verplaatsen."

3. Berg geloofsovertuigingen op
"Haal voorwerpen van geloofsovertuigingen zoals kruizen en boeddha's uit het interieur. Dit is erg persoonlijk en laat net als foto's potentiële kopers het geheel invullen."

4. Maak je interieur neutraal
"Een knalkleur op de muren laat de muren op je af komen. Interieur is erg persoonlijk en niet iedereen houdt van sprekende kleuren. Kies voor een gedekte kleur, denk hierbij aan naturel tinten. Het oogt rustiger en trekt niet alle aandacht. Kleur kun je in het interieur onder andere aanbrengen met kleurige voorwerpen."

5. Zorg dat kamers een functie hebben
"Als mensen een lege kamer zien, kunnen ze zich er weinig tot niets bij voorstellen. Door kamers een functie te geven en ze in te richten, kunnen kopers visueel maken hoe groot een ruimte is en wat de mogelijkheden zijn." Meer info op
www.plandecampagne.ws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant