Afbeelding

Mogelijk super in Mooks café De Poort

Zakelijk 107 keer gelezen
MOOK – Het laatste café in Mook wordt met sluiting bedreigd. In opdracht van een supermarktketen onderzoekt vastgoedontwikkelaar JAVO uit Ottersum de mogelijkheden dat een supermarkt zich vestigt in de horecazaak aan de Rijksweg in Mook. Eigenaar wooncorporatie Destion is bereid het pand te verkopen.

Dat bevestigt Destion-directeur Wilbert Pothof. “We staan positief tegenover de plannen van JAVO, en we geven deze vastgoedontwikkelaar anderhalf jaar de tijd de mogelijkheden te onderzoeken. De plannen zijn nog prematuur maar wij zijn er enthousiast over. Het is een goede locatie met de bestemming detailhandel. Ik denk ook dat een tweede supermarkt de bestaande winkel kan versterken”, zegt Pothof. Destion, dat het pand sinds 2008 in eigendom heeft, wilde aanvankelijk woningbouw in combinatie met een cultureel multifunctioneel centrum realiseren op de locatie. “Destijds wilde woonstichting Maasland een centrumplan realiseren. Vóór 2010 mocht er geen woningbouw gepleegd worden. En je weet wat er sindsdien met de woningmarkt gebeurd is.”

[image=295814]

Cafébaas Jan Grootveld ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan. “We weten dit nu sinds vrijdag. Ik vind het jammer dat we de kroeg straks moeten sluiten. We zitten hier nu zesenhalf jaar en de nodige verenigingen maken gebruik van onze zaal. Ons contract met Destion loopt nog tot maart. Voorlopig gaan alle geplande activiteiten door. Die afspraken komen we na. Wat na maart gebeurt weet ik niet.”
Wim Voet, eigenaar van de Plus supermarkt, drogisterij DIO en slijterij Topslijter in Mook, is geen voorstander van de komst van nog een supermarkt in Mook. "Ik vrees dat Mook met nog geen 4.000 inwoners te klein is voor twee supermarkten. De basisomzet is te laag, met Plus zitten we aan de onderkant. Daarbij komt dat in omliggende plaatsen als Groesbeek, Malden en Gennep goed florerende winkelcentra hebben. "
Onlangs wilde Aldi een supermarkt vestigen in een leegstaande ruimte van Gelmo aan de Rijksweg. De gemeente Mook en Middelaar verleende toen geen medewerking omdat op het betreffende pand geen detailhandelbestemming rustte. Mook en Middelaar liet weten dat detailhandel op een bedrijventerrein niet gewenst is. Op het pand van café De Poort aan de Rijksweg rust wel de bestemming detailhandel. Voet: "Over de vestiging bij Gelmo maakte ik me geen zorgen. Voor de beoogde nieuwe locatie ligt dat anders."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant