Afbeelding

Supermarkten bepleiten zondagopenstelling

Zakelijk 32 keer gelezen
BOXMEER - Vijf Boxmeerse supermarkten zijn er klaar voor hun klanten ook op zondag te bedienen. Om dat signaal aan de gemeente af te geven, boden zij vandaag burgemeester Karel Van Soest van Boxmeer de resultaten van een klantenenquete aan.

[image=166737]

"Wij als gezamenlijke supermarkten vinden het niet meer van deze tijd dat in Boxmeer, centrum van de Regio, geen supermarkten open zijn op zondag", aldus Jacco Janssen van de Albert Heijn in de Steenstraat, namens de supermarkten. "Boxmeer moet met de tijd meegaan, we hebben eenmooi dorp en een fijn centrum. Dat wil echter niet zeggen dat we onze ogen moeten sluiten voor de dingen die om ons heen gebeuren." De supermarktondernemers vinden een zondagopenstelling in zijn geheel passen bij ontwikkelingen als de Health Campus, het nieuwe Pantein Maasziekenhuis en het oncologisch ziekenhuis. "Als Boxmeer moet je voorop willen lopen, als het gaat om het centrum en winkelvoorzieningen. daarom vinden wij ook dat niet één supermarkt maar alle supermarkten open zouden moeten mogen. Wij zijn klaar voor de zondag"

Resultaat
De resultaten laten zien dat 36% van de geênqueteerden al op zondag boodschappen doet in omliggende gemeenten. Ongeveer 43% geeft aan gebruik te zullen maken van de zondagopenstelling van 16.00 tot 20.00 uur. Nog een groter deel (55%) zegt het fijn te vinden als in Boxmeer de supermarkten op zondag open zouden zijn.
In totaal zijn er 2575 vragenlijsten ingevuld bij Plus in Vierlingsbeek, EmTé Boxmeer, Jan Linders Boxmeer, Super de Boer Boxmeer en de Albert Heijn in Boxmeer. Plus Overloon is al op zondag open en heeft daarom niet deelgenomen aan de enquête. De Spar in Oeffelt en Rijkevoort is voorstander van het idee, maar heeft zelf te kennen gegeven waarschijnlijk geen gebruik te willen maken van de zondagopenstelling. Tenslotte heeft de Aldi in Boxmeer ook aangegeven niet open te willen op zondag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant