Afbeelding

Fashion Meets Art bij Carola van Benthum

Zakelijk 56 keer gelezen
BOXMEER – Hoewel ze bij haar ontwerpen meestal uitgaat van neutrale basistinten, heeft Carola van Benthum uit Boxmeer voor haar voorjaars- en zomercollectie wat meer kleur uit de kast gehaald. “De inspiratie heb ik van het schilderen gekregen”, aldus Carola, “vandaar ook de naam Fashion meets Art.”

[image=172167]

In Carola’s mode voor komend seizoen zijn vrolijke tunieken en zwierige jurkjes opgenomen, gemaakt van een bolletjesstof met palletkleuren. Ook de kleur rood heeft ze aangedurfd en komt terug in de nieuwe collectie. “Rood is, vind ik, een klassieke tint die veel mensen aanspreekt. Met rood val je op zonder té te zijn. Je uistraling wordt er vrouwelijker en krachtiger door”, aldus de ontwerpster. Haar kleurgebruik in de nieuwe ontwerpen past zeker bij het zomerse seizoen.
Qua vorm heeft Carola voor de Fashion Meets Arts ontwerpen zich niet specifiek gebaseerd op de kunst. “De modellen uit mijn collecties zijn vaak al spannend. Anders dan anders. Maar ook met bijzondere stoffen en structuren speel ik graag. Variatie in items, die tegelijkertijd goed gedragen kunnen worden met andere stukken, maakt mijn collectie uniek”, zegt Carola, “op die manier heb je het meest plezier van je kleding: als je voldoende combinatiemogelijkheden hebt.”
Carola van Benthum brengt tweejaarlijks zowel een basis - als een designcollectie uit. De basisontwerpen van Fashion meets Art hangt al in winkels in Nederland en België. Vanaf 3 april is ook de designcollectie te koop. Eind mei verschijnt er een extra collectie Fashion meets Arts voor de hoge zomer. Samen met kunstenares Emelie Jegerings uit Deurne heeft Carola een speciale stof laten drukken. Daar heeft ze enkele exclusieve items van gemaakt. Tot eind april krijgen klanten bij besteding vanaf 150 euro in de winkel aan de Steenstraat in Boxmeer een designtas van Carola. Zie ook: www.carolavanbenthum.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant