Francis en Joan willen niets liever dan tafeltennissen in de buurt van Boxmeer.
Francis en Joan willen niets liever dan tafeltennissen in de buurt van Boxmeer. Foto:

Een tafeltennisvereniging in Boxmeer?

Overige sport 1.520 keer gelezen

BOXMEER | Ping, pong, ping, pong; wie gek is op tafeltennis en meer wil dan een kort potje in de garage, moet uitwijken naar Cuijk, Mill, Gennep of Venray. Rond Boxmeer is er een opvallend gebrek aan tafeltennisverenigingen. Als het aan Francis van Kuppeveld en dochter Joan ligt komt daar verandering in. Zij gooien een balletje op naar de interesse in een Boxmeerse vereniging. 

“Het is echt voor iedereen. Of je nu recreatief speelt of voor een zo hoog mogelijk niveau gaat, het is altijd gemoedelijk.” Joan en Francis begrijpen waarom sommigen tafeltennis zien als een campingspelletje. Het is eenvoudig te spelen en brengt mensen bij elkaar. “Maar het is vooral mooi om te zien als mensen zich realiseren dat het zo veel meer is.” Als ervaren speelsters weten de dames dan ook écht dat het spelletje “zó veel meer is”. Joans opa pakte op 94 jarige leeftijd het batje weer in de hand. Joan speelt zelf bij Taflan in Langenboom, is trainster bij TTV Maashorst in Uden, heeft op landelijk niveau gespeeld en werd ooit afdelingskampioen samen met haar moeder. “Wat het spelletje zo leuk maakt is dat leeftijd niet uitmaakt. Een jeugdspeler kan net zo sterk zijn als een oudere speler. ” Francis prijst daarbij ook de vorm van bewijs- en competitiedrang. “Tuurlijk, iedereen wil winnen. Maar sportiviteit overheerst en iedereen wil leren. En de sfeer is altijd goed!”

Inventariseren
Precies die sfeer, die willen zij nu ook naar Boxmeer halen. “Hier zit echt een gat,” zegt Joan, overtuigd dat er ook daar genoeg mensen willen tafeltennissen. Zodoende dat het duo via verscheidene oproepjes in de media wil inventariseren hoe groot die liefhebbersgroep is.

“Er zijn inmiddels al zo’n 25 reacties. We hopen natuurlijk op nog veel meer maar dit is al een mooi begin!” Het is nu aan de dames om een geschikte locatie te vinden, materialen te verzamelen en na te denken over sponsoring. “We hebben daarmee gewacht totdat we een beeld hadden over de interesse. Daar gaan we nu mee aan de slag. We zijn al bezig met het een en ander op een rij te zetten, maar als iemand nog een goede locatie weet, dan horen we het graag!” 

 ”We vinden het heel leuk om dingen te realiseren. Hopelijk lukt het nu ook. Dat zou heel gaaf zijn.”

Laat van je horen
Lijkt het jou ook heel gaaf om in de buurt van Boxmeer te kunnen tafeltennissen? Of weet jij een geschikte locatie? Laat het Joan en Francis weten via tafeltennislvc@gmail.com. Met een beetje geluk klinkt het binnenkort in Boxmeer: ‘Ping, pong, ping, pong!’

Uit de krant