VIOS/Spes won in de slotfase van Oranje-Wit.
VIOS/Spes won in de slotfase van Oranje-Wit. Foto: VIOS/Spes

VIOS/Spes wint eerste veldwedstrijd in Leunen

Overige sport 311 keer gelezen

LEUNEN | Na een mooi zaalseizoen hervatte VIOS/Spes als koploper de veldcompetitie met een uitwedstrijd tegen Oranje-Wit uit Leunen. Door twee late treffers van Desiree Bermans-Nagels wonnen de bezoekers met 10-12.

De eerste helft ging gelijk op met scores om en om tot 6-6. Met een kleine voorsprong van 6-7 gingen de bezoekers uit Ottersum/Milsbeek rusten. Aan de lage score en het fysieke spel was duidelijk te zien dat het weer de eerste wedstrijd op het veld was. Na rust had VIOS/Spes moeite met scoren en zo boog Oranje-Wit de kleine achterstand om naar een 10-8 voorsprong. VIOS/Spes knokte zich terug tot 10-10 en in de laatste tien minuten scoorde Desiree Bergmans-Nagels twee keer en daarmee wonnen de bezoekers moeizaam met 10-12. Coach Niels Schallenberg: ”Het was echt weer even wennen aan het veldkorfbal: koud, winderig, fysiek en langzamer. Maar door deze prima overwinning blijven we ongeslagen koploper en staan we er goed voor.” D
Op donderdag 25 april neemt VIOS/Spes het in Milsbeek op tegen Stormvogels in de kwartfinales van de bekercompetitie.