Activia boekte de tweede vijfpunter op rij.

Activia krabbelt op met tweede vijfpunter op rij

Sport 106 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Somas-Activia heeft zaterdag voor de tweede week op rij een vijfpunter geboekt. Peelpush DS3 werd met 4-0 terug naar Limburg gestuurd. De gasten uit Meijel zijn een goede bekende van de dames uit Sint Anthonis. Vorig jaar streden deze twee teams voor het kampioenschap. Een half jaar later zijn de verschillen op de ranglijst duidelijk groter.

Hoewel de setstanden doen vermoeden dat het een vrij eenvoudige overwinning was (25-16, 25-22, 25-16, 25-13), was dat gedurende de wedstrijd lang niet altijd het spelbeeld. Dat er in de eerste drie sets met name in de beginfases time-outs aan te pas zijn gekomen, zegt misschien wel genoeg. Doorslaggevend was in eerste set de serve die uiteindelijk Peelpush deed buigen. Het werd 25-16.
Na een moeizame periode voor de thuisploeg vanaf set twee t/m 15-15 in de derde set, gebeurde er iets wat uiteindelijk de jonge meiden op het goede spoor zette. Het digitale telsysteem functioneerde niet goed en voordat de fout hersteld was, gingen er minstens tien minuten voorbij. Deze onderbreking was op dat moment een belangrijk kantelpunt. Het publiek ging zich nadrukkelijker met de wedstrijd bemoeien en toen even later ook nog een 'verloren' punt (terecht) werd omgedraaid door de arbitrage, was het hek van de dam. Maud Korsten serveerde van 16-16 naar 25-16.
In set 4 kwam de ploeg helemaal niet meer in de problemen. Aanvallend was een absolute hoofdrol weggelegd voor de linkshandige Sanne de Vries. Activia won de vierde set met 25-13.
Activia hervat de competitie pas weer op zaterdag 9 januari 2016. Dan staan in een week tijd respectievelijk nog de nummers 2 en 3 van de competitie op het programma, maar met 21 punten lijken de ergste zorgen voorlopig uit zicht.

Feest
Het was zaterdag ook nog feest in de Activia-hal. Die dag werd namelijk ook de kampioenswedstrijd van Activia MB1 gespeeld. Met een lijst van acht gewonnen wedstrijden met 4-0 mogen ze zich twee wedstrijden voor het einde van het seizoen al kampioen noemen.