De selectie van JVC Cuijk voor het seizoen 2023-2024. Zittend (vierde van links) de nieuwe trainer Robert Grauwde. 'We gaan voor het hoogst haalbare.'
De selectie van JVC Cuijk voor het seizoen 2023-2024. Zittend (vierde van links) de nieuwe trainer Robert Grauwde. 'We gaan voor het hoogst haalbare.' Foto: Gerno de Haas

‘Ik heb gekozen voor JVC Cuijk vanwege de ambities van de club’

Voetbal 3.394 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk opent volgende week een nieuw seizoen in de derde klasse met een uitwedstrijd tegen SV Twello. De Cuijkenaren hebben sinds de zomer een nieuw gezicht voor de groep: Robert Grauwde. “Ik heb bewust gekozen voor JVC, omdat de plannen en de ambities van de club mij aanspraken”, aldus de 53-jarige Duivenaar.

Door Martijn Schwillens

Met de aanstelling van Grauwde koos JVC doelbewust voor een trendbreuk qua trainers. Sinds de vereniging in 2017 startte met zaterdagvoetbal kende het met Dennis Koenders en Dennis Straatman ‘Kuukse’ oefenmeesters. “JVC Cuijk kent natuurlijk een geschiedenis in de top van het amateurvoetbal, maar de filosofie van de club is inmiddels al jaren dat zij met Cuijkse jongens successen willen vieren. JVC is echt een dorpsclub, met allemaal jongens uit Cuijk. Het bestuur en de spelersgroep wilden graag een trainer van buitenaf. Iemand met nieuwe ideeën. Na vier jaar DVOV zocht ik zelf ook een nieuwe uitdaging. Er was gelukkig aardig wat belangstelling, maar de gesprekken met JVC verliepen zeer prettig. Ik ben een gevoelsmens en maakte zodoende de keuze om hier aan de slag te gaan. Er is veel hetzelfde gebleven in de staf, maar behalve Dennis is ook de assistent-trainer vertrokken (Osama Arrogi werd hoofdcoach bij Constantia, red.). Günther Robben is mijn assistent en samen hebben we de voorbereiding gebruikt om de spelersgroep goed te leren kennen en een speelwijze te vinden die past bij het spelersmateriaal. Ik heb een goede klik met de begeleidingsstaf, die goed bekend is met de spelers en de zaken rondom het team uitstekend regelt. Ook de samenwerking met John Thijssen, trainer van JVC 2 en hoofd opleidingen, verloopt goed.”

We hebben de voorbereiding gebruikt om de spelersgroep goed te leren kennen en een speelwijze te vinden die past bij het spelersmateriaal

Individuele gesprekken
“Ik heb JVC vorig seizoen al een paar keer aan het werk gezien en voorafgaand aan de voorbereiding heb ik met alle spelers individuele gesprekken gevoerd om kennis te maken, maar vooral ook om te bepalen welke speelwijze de spelers zelf zien zitten en om te weten op welke positie zij zichzelf het liefste zien staan”, vervolgt Grauwde, die medio september te vroeg vindt om aan te geven met welke ambities zijn elftal aan het seizoen begint. “Ik ben sowieso geen trainer die aan de voorkant roept wat hij wil bereiken. Als je dan na twee speelrondes je beste drie spelers door een blessure kwijtraakt, dan wordt alles ineens helemaal anders, maar heb je wel geroepen dat je om het kampioenschap wil meedoen.”
Bijkomend element, zo stelt Grauwde, is dat de gewijzigde voetbalpyramide ertoe heeft bijgedragen dat de derde klasse A ‘een stuk sterker is geworden dan bijvoorbeeld twee jaar geleden’. “De pyramide wordt smaller, maar daardoor is het niveau in korte tijd enorm gegroeid. De verschillen zijn kleiner geworden, dus het is erg lastig om een inschatting te maken welke ploegen kunnen meedoen om de bovenste plaatsen.”

Dominant aan de bal
Grauwde benadrukt dat er geen sprake is van ‘valse bescheidenheid’ op De Groenendijkse Kampen. “We leggen onszelf al de nodige druk op. Want we gaan voor het hoogst haalbare. En het liefst met aanvallend voetbal, maar hoe je dat uitvoert, kan verschillen. We willen in ieder geval dominant aan de bal zijn. Er zit veel kwaliteit in deze spelersgroep, die ook enkele leuke talenten herbergt. De potentie is groot.”
Voordat het nieuwe seizoen begint, speelt JVC Cuijk op zaterdag 16 september eerst nog de laatste groepswedstrijd van de KNVB-districtsbeker. De Treffers za1 is te gast in Cuijk. Bij winst of een gelijkspel kroont JVC zich tot groepswinnaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant