Vitesse'08 versloeg SES Langenboom en meldt zich nadrukkelijk in de topvijf.
Vitesse'08 versloeg SES Langenboom en meldt zich nadrukkelijk in de topvijf. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4H: SES verliest in Gennep, gelijkspel bij HBV-Constantia door gemiste penalty

Voetbal 1.263 keer gelezen

BEERS/GENNEP | Zonder zelf te spelen, heeft SV Milsbeek uitstekende zaken gedaan in de strijd bovenin. De koploper is dicht bij de periodetitel omdat SES verloor bij Vitesse’08. Ook nummerdrie Constantia kwam niet tot winst. De Wanroijnaren speelden gelijk bij HBV. En de schade had nog groter kunnen zijn.

SES was tot vanmiddag nog zonder verlies, maar ging bij Vitesse’08 voor de eerste maal onderuit. Bjorn Hendriks en Hafid Sarkouk maakten het verschil voor de Gennepenaren, die dankzij deze overwinning aanhaken bij de top. “Voor rust hadden we het redelijk onder controle en, zonder goed te voetballen, een aantal mogelijkheden om te scoren. De tweede helft was beduidend minder. Na de snelle 1-0 konden we het niet meer rechtzetten”, blikte SES-trainer Robert van Mierlo terug.
Door de winst naderde Vitesse’08 nummerdrie Constantia tot op één punt, omdat de Wanroijnaren bij HBV Beers met 1-1 gelijkspeelden. Daarmee bleef de schade overigens nog beperkt voor Constantia, want HBV’er Mart Nuijen kreeg in de tweede helft een opgelegde kans om zijn ploeg naar drie punten te schieten. Hij zag zijn penalty echter gestopt worden door Willem Reijnen. Eerder had Jeroen Bardoel de 1-1 op het bord geschoten nadat Sjoerd Weren al vroeg voor de 0-1 had gezorgd.

Milsbeek kan periodetitel ruiken
SV Milsbeek kan de eerste periodetitel haast niet meer ontgaan, want met nog één wedstrijd te gaan, hebben de Noord-Limburgers drie punten meer dan SES en een superieur doelsaldo: +19 om +6. Der derby Achates-SV Milsbeek, die vandaag werd afgelast, is opnieuw ingepland voor donderdag 7 december.

Uitslagen vierde klasse H:
Vitesse’08-SES Langenboom 2-0
HBV Beers-Constantia 1-1
Overige duels afgelast

Stand
1. Milsbeek 7-17
2. SES 7-14
3. Constantia 8-14
5. Vitesse’08 7-13
4. DWSH’18 7-13
6. HBV 7-11
7.Achilles Reek 7-10
8. MSH Maasduinen 5-8
9. VIOS’38 6-5
10. Achates 7-3
11. Sambeek 7-3
12 Juliana Mill 7-1

Vitesse'08 versloeg SES Langenboom en meldt zich nadrukkelijk in de topvijf.
Vitesse'08 versloeg SES Langenboom en meldt zich nadrukkelijk in de topvijf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant