DAW gaat na de gewonnen halve finale in de beker op voor drie punten uit tegen VV Heeswijk.
DAW gaat na de gewonnen halve finale in de beker op voor drie punten uit tegen VV Heeswijk. Foto: Marja Megens

Voorbeschouwing 2E: Zespuntenwedstrijd in Schijndel, bekerfinalist DAW naar Heeswijk

Voetbal 1.653 keer gelezen

MOOK | De dag des oordeels komt dichter en dichterbij voor Eendracht’30. Thuis tegen Schijndel/De Wit moet er gewonnen worden. Met nog vijf - en voor vijf ploegen vier- speelrondes te gaan is met name de degradatiestrijd superspannend in 2E. Het verschil tussen de nummer vier en de nummer negen is namelijk slechts twee punten. Olympia’18 speelt komend weekeinde niet.

Door: Cis van Pinxteren

Boekel is nog maar vier wedstrijden verwijderd van een kampioenschap. De voorsprong op de naaste achtervolger, DAW Schaijk, is vijf punten. SSS’18 (uit), Heeswijk (thuis), Handel (thuis) en Avanti’31 (uit) zijn de laatste hordes. Eerst neemt Boekel Sport dus de bus richting Overloon. SSS’18 kan bij een verlies niet meer aan de al maandenlange dreigende directe degradatie ontkomen. Acht dragende basisspelers stopten bij SSS’18 afgelopen zomer, dat gapende gat werd gevuld met onervaren jonge spelers. In heel Nederland zijn er zeven ploegen die er minder florrissant voorstaan dan SSS’18. Na negentien wedstrijden wacht het team van Ron Spruit nog op de eerste zege. Spruit vond dat zijn elftal een redelijke wedstrijd speelde tegen DAW. Het kwaliteitsverschil was echter te groot, het werd 0-5. Boekel won in november met 3-0 van SSS’18. De ploeg van Michiel Jans gaat het hele seizoen onverstoord door met winnen. De 3-0 zege vormt de grootste zege van dit seizoen, monsterzeges waren er nog niet. Zet Boekel Sport in Overloon opnieuw een stap richting het kampioenschap? 

Bekerfinalist DAW reist naar degradatiekandidaat Heeswijk
DAW maakte vorige week dus korte metten met SSS’18 door met 0-5 te winnen. DAW profiteerde zo van het gelijkspel van Handel en staat nu tweede. Het zicht op de titel is nog aanwezig met vijf punten achterstand op Boekel Sport. Daarnaast won de Schaijkse club de halve finale van de districtsbeker tegen EVV Echt donderdag met 3-1. DAW speelt op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, de bekerfinale tegen de buurman UDI’19. In de tweede periode gaat DAW aan kop. Op een roze wolk reist DAW dus af naar de nummer elf Heeswijk. VV Heeswijk verloor met 2-1 vorige week uit tegen Olympia’18. De 0-1 voorsprong verdedigde het lange tijd, het slotoffensief van Olympia werd Heeswijk fataal. Trainer Mark Strik is realistisch over het perspectief van de rest van het seizoen. “We hebben voetballend niet het maximale uit de wedstrijd gehaald. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat van negen punten erg groot. De prioriteit is om weg te blijven van Eendracht en de nacompetitie te halen.” Heeswijk staat drie punten voor op Eendracht’30 en heeft een positief doelsaldo van vier doelpunten. Kan Heeswijk als underdog DAW van de roze wolk af schieten en stunten?

Eendracht’30 vecht voor lijfsbehoud tegen wisselvallig Schijndel
Het is vijf keer negentig minuten voor twaalf in Mook. Ook uit tegen Avanti’31 werd er niet gewonnen. Een 1-2 voorsprong werd in de slotminuut uit handen gegeven. Een overwinning had de aansluiting betekent met Heeswijk en de nacompetitie dichterbij gebracht. Directe degradatie wordt met de minuut dreigender voor Eendracht’30. Drie punten bedraagt de achterstand op Heeswijk en daarmee nacompetitie. Ondanks de vele blessures en de druk is een overwinning tegen Schijndel/De Wit belangrijk. Schijndel wisselt de afgelopen maand vaak van stuivertje. Na een overwinning volgde een nederlaag tegen Berghem Sport. “We waren niet bij machte om potten te breken. De ziekenboeg is nog steeds vol. Overleven is nog niet aan de orde, we spelen de volgende drie wedstrijden tegen ploegen die onderaan staan”, zegt trainer van Schijndel Patrick Methorst. De vierde plek van Schijndel biedt geen rust, het staat slechts twee punten boven de streep. Er spelen dus grote belangen in dit affiche. Wie van de twee pakt drie zwaarwegende punten?

Handel zoekt naar goed gevoel
Handel is als nummer drie veilig voor degradatie. De promovendus is nog ongeslagen na negentien wedstrijden. Toch gaat het de laatste weken wat minder. Drie van de recente vier competitieduels werden gelijkgespeeld. Ook tegen Prinses Irene bleef Handel steken op een 0-0. Het titel komt daarmee uit zicht met acht punten achterstand. “De titel is niet meer in eigen hand. We zitten niet in een beste fase met een aantal blessures, we speelden wel beter dan vorige week. Met een goed gevoel moeten we richting de play-offs gaan”, zei trainer Sander Janssen van Handel. Thuis tegen Union is dat goede gevoel gecombineerd met de onvergetelijke smaak van een overwinning de doelstelling voor Handel. Ties van Zon keert hoogstwaarschijnlijk in deze thuiswedstrijd terug van een blessure. Union staat net boven de streep omdat Berghem één wedstrijd minder heeft gespeeld. Houdt Handel de drie punten in eigen huis?  

Rhode luidt noodklok tegen Berghem Sport
Rhode en Berghem Sport staan respectievelijk vijfde en negende in 2E. Dat gezegd hebbende, bedraagt het verschil slechts één puntje. Een zespuntenwedstrijd mag je dit affiche noemen. Berghem won afgelopen week met 2-1 van Schijndel/De Wit. Twee geslaagde standaardssituaties gaven de doorslag. Ook heeft Berghem baat bij de hulp van een oude bekende. “De oud-spits Donny van Herpen traint sinds twee weken met de aanvallers op afwerken. Die houden we erin”, zei trainer Ton Kosterman met een knipoog. Buiten het Donny-effect om is Berghem Sport bezig aan een stabiele reeks. De afgelopen twee wedstrijden won het. De vlag staat er anders bij in Sint-Oedenrode. De afgelopen drie wedstrijden gingen verloren. Rhode trainer Theo van Lieshout luidt daarom de noodklok. “Het is geen gelopen race. Ik hoop dat we wakker worden en eens goed kijken naar de ranglijst. We hebben kwaliteit maar met alleen kwaliteit red je het niet. We missen een aantal winnaars in de selectie.” Eerder dit seizoen won Rhode met 0-4 uit in Berghem. Drie punten zouden nu zeer welkom zijn. Wie dompelt de tegenstander in de problemen en klimt zelf boven de dreigende degradatiestreep in Sint-Oedenrode?

Zespuntenwedstrijd in Schijndel
Een andere zespuntenwedstrijd die op het programma staat, gaat tussen Avanti’31 en Prinses Irene. De Schijndelse formatie heeft vier punten meer dan de nummer tien uit Nistelrode. Avanti redde een schamel punt tegen Eendracht’30 in de slotminuut. Met een 2-2 eindstand was trainer Stephan Hesemans niet tevreden. De wedstrijd had namelijk twee gezichten. “De tweede helft was Avanti-waardig, de eerste zeker niet. De tweede helft hebben de rug gerecht en speelden we uiteindelijk in de allerlaatste minuut gelijk.” Prinses Irene schoot met een punt thuis tegen Handel (0-0) ook vrij weinig op. Desondanks vond Prinses Irene trainer Ton Berens het een uitstekende teamprestatie van zijn elftal. “Ik geef een groot compliment aan hoe we gestreden hebben. We hebben ook mogelijkheden gehad om te scoren. Aan de bal lieten we ook zeker heel aardig veldspel zien.” Prinses Irene heeft negen punten voorsprong op Eendracht’30 en staat drie punten onder de streep. In Nistelrode werd het eerder dit seizoen 2-2 tussen beide ploegen. Wie trekt als winnaar aan het langste eind in de zespuntenwedstrijd in Schijndel?

Programma 2E:
SSS’18 - Boekel Sport
VV Heeswijk - DAW Schaijk
Eendracht’30 - Schijndel/De Wit
Handel - Union
Avanti’31 - Prinses Irene
Rhode - Berghem Sport

Stand 2E:
1. Boekel Sport 20-48 (pk 1)
2. DAW Schaijk 20-43
3. Handel 19-41
4. Schijndel/De Wit 20-28
5. Rhode 19-27
6. Avanti’31 19-27
7. Olympia’18 20-27
8. Union 19-26
9. Berghem Sport 20-26
10. Prinses Irene 19-23
11. Heeswijk 19-17
12. Eendracht’30 19-14
13. SSS’18 19-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant