SV Olland - VITA : 2 - 1
SV Olland - VITA : 2 - 1 Foto: Frans van der Steen

5E: Keldonk en SV Olland winnen in aanloop naar topper

Voetbal 2.245 keer gelezen

Keldonk en SV Olland treffen elkaar volgende week en daar kan de strijd om de titel beslist worden. De drie punten voorsprong die SV Olland heeft zouden er dan zes kunnen worden. Bij winst van Keldonk ligt het echter weer helemaal open. Keldonk had vandaag een eenvoudige middag op bezoek bij Ruwaard waar een aantal spelers van het derde team moesten invallen om tot voldoende spelers voor het vaandelteam te komen. SSA/SJO VITA verloor nipt van koploper SV Olland.

Hattrick Mark van Haandel voor Keldonk
In de eerste helft hield Ruwaard nog redelijk stand tegen een veel sterker en fitter Keldonk. Vlak voor rust viel pas de 0-1 via Mark van Haandel. Na rust werd het conditionele verschil snel uitgedrukt in cijfers want na een uur voetbal was het opeens 0-4 door doelpunten van Tom van de Broek, Rob Voets en de tweede van Van Haandel. Koen van Deurzen maakte de 0-5 na vijf kwartier. In de slotfase vielen de doelpunten als rijpe appels. Loek Schepers maakte de 0-6 in de 89e minuut , Rene van de Akker de 0-7 en ook Ruwaard prikt er eentje in na 94 minuten voetbal. Het slotakkoord was voor Mark van Haandel die de 1-8 maakte en daarmee een hattrick noteerde.

Vita krijgt te weinig bij koploper SV Olland
Trainer Maikel Maas had een gelijkspel verdiend gevonden aldus zijn reactie. VITA creërde drie 100% kansen in de eerste helft maar verzuimde om de 0-1 te maken. SV Olland was gevaarlijk in de omschakeling en kreeg zeker ook mogelijkheden. In de tweede helft waren er minder kansen en was er vooral veel strijd. SV Olland kreeg een penalty in de 57e minuut en verkreeg hiermee de 1-0 voorsprong. De 2-0 viel in de 72e minuut. VITA ging alles of niks spelen en kwamen in de 82e minuut op 2-1 door Mart van Veghel die scoorde met een kopbal. De 2-2 hing in de lucht maar SV Olland hield stand.

VCO wint dik van MOSA ‘14
Deze wedstrijd was de thuiswedstrijd van MOSA ‘14 maar werd toch in ‘t Oventje in Zeeland gespeeld. VCO had een sterk eerste half uur en dit leidde tot een 0-3 voorsprong. In de 39e minuut werd het zelfs nog 0-4. MOSA ‘14, waar trainer John Putters het deze week voor gezien hield, (https://www.kliknieuwsoss.nl/sport/voetbal/221638/john-putters-per-direct-weg-als-hoofdtrainer-mosa14) begon beter aan de tweede helft en verkleinde de achterstand tot 2-4 door doelpunten van Olaf Bosch en Vince van Oss. Het herstel was van korte duur want VCO liep daarna weer uit naar een 2-6 voorsprong wat de einduitslag was.

OKSV in tweede helft ten onder tegen Deso
OKSV was in de eerste helft de betere ploeg en kwam op 1-0 door een doelpunt van David Megens. OKSV controleerde de wedstrijd en Deso speelde een flets potje tot aan de rust. Dit veranderde na rust toen het tempo omhoog ging. Deso profiteerde van een misverstand tussen de OKSV doelman en de laatste verdediger en kwam gelijk via Max van de Hurk. Deso kreeg vleugels en drukte door. Desley van Bergen maakte de 1-2 en opnieuw Max van de Hurk zorgde ervoor dat de drie punten mee naar Oss gingen.

Odiliapeel doet Sportclub Loosbroek pijn
In de eerste tien minuten zette Odiliapeel vol druk op de tegenstander en de ploeg scoorde direct tweemaal waardoor de opdracht om te winnen al snel stukken simpeler werd. Doelpuntenmakers waren Thijs Raijmakers en Bas van den Brand. Sportclub Loosbroek probeerde wel tot kansen te komen maar mist de kwaliteit. Vlak voor rust maakte Luuk van de Pol de 3-0. In de tweede helft bleef Odiliapeel de betere ploeg en de 4-0 was van Raijmakers. Sportclub Loosbroek scoorde tegen maar Roy van Lankveld en Luuk van de Pol bepaalden de eindstand op 6-1. Odiliapeel won donderdag ook al van Ruwaard en kan zo in vier dagen zes punten bijschrijven.

NLC ‘03 de sterkste in matige derby tegen Maaskantse Boys
NLC ‘03 en Maaskantse Boys maakten er geen spectaculaire wedstrijd van. Er werden weinig kansen bij elkaar gespeeld. Na een half uur een poging van Pieter van de Meerakker maar zijn inzet werd geblokt. Matchwinner was Jasper Klerks die na een klein uur vanaf links naar binnen kon komen en zijn schot was de MKB doelman te machtig: 0-1. Hierna kwam de thuisploeg wel opzetten en ontstonden er wat hachelijke situaties voor het NLC ‘03 doel. De bal ging echter niet tegen het net en NLC ‘03 was de gelukkige winnaar in een teleurstellende derby.