Sterre Jacobs keerde na lange afwezigheid terug bij een winnend MHV'81.
Sterre Jacobs keerde na lange afwezigheid terug bij een winnend MHV'81. Archieffoto: Günther Robbrecht

MHV’81 na klinkende overwinning weer op promotieplek

Voetbal 218 keer gelezen

MILL | MHV’81 heeft promotie weer in eigen hand. De Millse handbalsters wonnen zaterdag dankzij een sterke tweede helft van DSS en nemen door die winst de promotieplek weer over van Wijhe’92.

De wedstrijd begon in hoog tempo, waarbij over en weer gescoord werd. Lieke van Baal kreeg vanaf het eerste fluitsignaal persoonlijke dekking waardoor ze nauwelijks speelruimte kreeg. Dit betekende wel dat andere speelsters meer ruimte kregen. Tot 5-5 ging het gelijk op. Vanaf dat moment mistte MHV een paar kansen en drukte DSS door. De fysiek sterke ploeg had een sterke opbouwster maar ook vanuit beide hoeken werd vaak gescoord. DSS liep uit tot 7-9 maar groter werd de marge niet. Na rust (14-14) pakte MHV direct een voorsprong, maar de bezoekers uit Heemskerk kwamen weer op 20-20. Op dat moment wist MHV met vier fraaie treffers op rij op 24-20 te komen. Dat bleek later de genadeklap voor DSS. MHV had het tempo nog wat opgeschroefd en Nienke van de Boom keepte beter dan in de eerste helft. Jara Jacobs stopte een strafworp en Chiara van Katwijk, Fenna Siebers en Maud van Schipstal scoorde iedere aanval. Toen de marge toch weer twee doelpunten werd was het uitgerekend Sterre Jacobs die, na lange afwezigheid, de wedstrijd in het slot gooide: 30-28. Vervolgens bleek dat Wijhe’92 verloren had waardoor MHV, met nog drie wedstrijden te gaan, de promotieplek in de eerste divisie weer overgenomen heeft.