Maaskantse Boys hier in actie tegen VITA Foto: Frans van der Steen

5E: Maaskantse Boys wint van Sportclub Loosbroek

Voetbal 1.195 keer gelezen

Vanwege een sterfgeval bij Maaskantse Boys ging vorige week zondag het treffen tegen Sportclub Loosbroek niet door.
De wedstrijd werd dinsdagavond alsnog gespeeld in Loosbroek en Maaskantse Boys wist de punten -zij het moeizaam- mee te nemen naar Maren-Kessel.

Maaskantse Boys getergd na onnodig verlies tegen NLC ‘03

Afgelopen zondag verloor MKB met 0-1 van NLC ‘03. “Een onnodige nederlaag” volgens Maarten Hendriks, trainer van de Boys. “De nederlaag was vooral te wijten aan een te slappe instelling en ook aan onze problemen om doelpunten te maken” aldus Hendriks. Sportclub  Loosbroek speelde onbevangen en erg aanvallend. Veel slordige momenten aan de zijde van MKB leverden enkele gevaarlijke aanvallen op waardoor Sportclub Loosbroek kansen kreeg om te scoren, maar het net werd niet gevonden. Ook Maaskantse Boys speelde aanvallend en kort voor rust leidde dat tot de 0-1 via Twan Thissen die een corner binnen kopte. Direct na rust maakte Maaskantse Boys uit de omschakeling na een corner van Sportclub Loosbroek de 0-2 via Clint van Creij. Na een uur leidde een te korte terugspeelbal op de MKB keeper tot een situatie waarin een overtreding binnen de zestien werd gemaakt en de penalty die volgde leverde de aansluitingstreffer voor Sportclub Loosbroek op. Het laatste half uur nog twee grote kansen op de 1-3  voor MKB maar Sportclub Loosbroek kwam ook dicht bij de gelijkmaker. Het stemde trainer Hendriks tevreden dat de instelling van zijn spelers stukken beter was dan afgelopen zondag en hij vond de overwinning daarmee dan ook verdiend.