Afbeelding

4G: Vitesse'08 wint eerste Gennepse derby

Voetbal 41 keer gelezen
GENNEP - Vitesse'08 heeft in klasse 4G de eerste van twaalf Gennepse derby's gewonnen. Op sportpark De Heykuul bleven de Gennepenaren buurman Achates met 4-2 de baas.

Voor zo'n 400 supporters had Vitesse in de openingsfase een licht overwicht. Verder dan een paar kopkansen kwam de ploeg van trainer Joop van den Ing niet. Achates, dat na de degradatie uit de derde klasse de verjonging doorgezet heeft, deed langzaam maar zeker van zich spreken. Op de lange ballen had de Gennepse defensie geen antwoord. Kenny Franken, Afferdenaar in Ottersumse dienst, kon een fout niet afstraffen maar toen Dino Osmanagic onder een hoge bal door ging was het Thom Francissen die Achates na 21 minuten op 0-1 bracht.

[image=287690]

[image=287691]

De voorsprong was op dat moment niet onverdiend maar lang hield deze niet stand. Vanaf de aftrap ging de bal op de stip in het Ottersumse strafschopgebied. Sccheidsrechter Van Bree (Boxmeer) bestrafte een tackle van Hein Peeters met een strafschop maar hield de kaarten op zak. Bjorn Hendriks schoot onberispelijk raak: 1-1.
Achates was de kluts kwijt en na een fraaie Gennepse aanval schoot Safe Kizir Vitesse'08 op 2-1. De aanvaller schoot de gastheren met hulp van Achates-keeper Hein de Jager na een klein half uur op 3-1.
Een afstraffing dreigde, maar het plotseling sterk spelende Vitesse'08 spaarde zijn tegenstander. Na de pauze had Achates veel balbezit maar het slaagde er pas in het slotkwartier in tegen te scoren. Uit een prima combinatie bracht Kenny Franken de spanning terug: 3-2. De gelijkmaker hing in de lucht. Leidsman Van Bree liet zich 'foppen' door de Gennepse assistent-scheidsrechter die een Ottersumse aanval onderbrak met een onterecht vlagsignaal voor buitenspel. De nog reclamerende Achates-spelers zagen toe hoe Vitesse de vrije trap snel nam en de situatie goed uitbuitte. Safa Kizir tikte van dichtbij de 4-2 binnen en de eerste Gennepse overwinning was een feit.
Vitessenaar Tom Verbeek, die met Achates gouden tijden beleefde, vond de overwinning terecht. "We waren over hert geheel de beter ploeg. Het is wel bijzonder van Achates de winnen hoewel ik van deze ploeg alleen Pim Volkert en Paul Toonen ken. Ik denk dat de individuele klasse de doorslag heeft gegeven."

[image=287692]

Die mening deelde winnend coach Joop van den Ing: "De rollen zijn nu omgedraaid. We hebben verdiend gewonnen. Achates werd gevaarlijk omdat we ons door de lange bal te ver lieten terugdringen. Ik houd van vooruit verdedigen en dat deden we op momenten te weinig. Ondanks dat nog niet compleet waren (Frits en Peter van Putten en Coen Wijnen ontbraken, red.) hebben we het goed gedaan. Waar wij eindigen? Dat weet ik niet. We worden titelkandidaat genoemd. Ik ken de andere ploegen niet en kan er niets over zeggen. We willen promoveren maar om dat te bereiken zullen we echt iedere week moeten knokken hoor."
Achates-trainer Rob Ernst was teleurgesteld in het resultaat. "We haalden te weinig uit onze snelheid voorin. Ik neem de ploeg niets kwalijk. Het zijn jonge jongens die van dit soort wedstrijden juist leren. Waar we eindigen weet ik niet. Als Vitesse'08 titelkandidaat is, eindigen wij misschien wel in het linker rijtje."

[image=287693]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant