Afbeelding

'Wedstrijd van het jaar' in Overloon

Voetbal 17 keer gelezen
OVERLOON - De dag in het jaar doet eigenlijk wat tekort aan wat voor iedereen, die bij de amateurclubs SSS'18 en Volharding is betrokken, gerust de 'wedstrijd van het jaar' mag heten. Als de weers- en veldomstandigheden het toelaten, vormt sportpark De Raaij in Overloon zondag 22 januari wederom het decor van de altijd beladen derby tussen 'Loon en 'Beek. In voorgaande edities trok deze wedstrijd altijd meer dan duizend toeschouwers naar het sportpark.

[image=189774]

SSS'18 heeft zondag wat recht te zetten tegen Volharding, dat op de openingsdag van dit seizoen op eigen veld met 2-1 te sterk was voor de buurman, die het vorige seizoen juist nog twee keer (uit en thuis) de derby wist te winnen.

Sfeeractie
Ook buiten de witte kalklijnen wordt het nodige vuurwerk verwacht, na de 'dramatisch' verlopen sfeeractie op 3 september. In de aanloop naar de vorige derby smeedden de Loonse supporters een plan waardoor het hoofdveld van sportpark Soetendaal zou veranderen in een ballenbad in de clubkleuren van SSS'18. De geel-zwarte ballen zouden vanuit eenmotorige vliegtuigjes worden gedropt. Het plan leek in kannen en kruiken totdat zaterdagavond omstreeks kwart voor zeven 'bromvliegers' met linten in de clubkleuren van Volharding in het Vierlingsbeekse luchtruim hingen. De geel-zwarte ballen werden gedropt boven sportpark De Raaij. De plannenmakers hadden over het hoofd gezien dat de gevraagde piloten afkomstig waren uit Vierlingsbeek... Dat zal geelzwart toch geen tweede keer laten gebeuren?

Revanche
Ook doelman Peter Nabbe van SSS zal wat recht willen zetten. Tot groot vermaak van de roodwitte aanhang binnen het 1.500 koppige publiek maaide de Boxmeerse goalie bij een gelijke tussenstand over de bal heen, waardoor Thomas Creemers zich tot matchwinner kon kronen: 2-1. Daarmee kwam een einde aan een reeks waarin SSS'18 vier derby's op rij ongeslagen was gebleven.

[image=163393]

Hoogtepunt
SSS'18-Volharding vormt een hoogtepunt in een verder voor beide teams tot nu nog anoniem seizoen in de tweede klasse H. Volharding staat na dertien speelronden op een zesde plaats met 20 punten. De achterstand op de lijstaanvoerders Heeswijk en Venlosche Boys bedraagt negen punten, maar juist in de onderlinge ontmoetingen met de 'topploegen' in 2H werd duidelijk dat Volharding nét tekort komt om mee te doen om promotie naar de eerste klasse.
SSS'18, bij wie trainer John Thijssen na dit seizoen vertrekt naar Juliana'31, miste die promotie vorig seizoen op dramatische wijze en de kater die dat met zich meebracht, werkte in eerste instantie verlammend op de spelers van de Loonse club. SSS verloor maar liefst zes van de eerste zeven competitieduels, maar door een reeks van vier overwinningen op rij staat de ploeg met 15 punten halverwege het seizoen wel boven de streep. Het gat met het als voorlaatste geklasseerde Festilent bedraagt echter maar twee punten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant