Afbeelding

Dennis Schouten: 'Duidelijkheid is fijn'

Voetbal 60 keer gelezen
CUIJK - De 33-jarige Dennis Schouten begint alweer aan zijn negende seizoen in dienst van JVC Cuijk. De multifunctionele aanvallend ingestelde middenvelder twijfelde geen moment om door te gaan toen duidelijk werd dat JVC weer een metamorfose zou ondergaan. Schouten: "Nee, waarom zou ik? Ik vind voetballen leuk en zolang mijn lichaam het aan kan ga ik door. En als ik het thuis geregeld krijg natuurlijk."

[image=105109]

Een dubbel gevoel. Zo omschrijft Dennis Schouten zijn gemoedstoestand betreffende de vele veranderingen binnen JVC. "Ja, aan de ene kant verlies je veel jongens die je erg goed kent. Een Rik van Griensven is bijvoorbeeld een goede vriend van me geworden. Daar tegenover staat dat er een frisse wind waait en dat er nieuwe ambities zijn. Dat is ook leuk om mee te maken." De eerste ervaringen met de nieuwe technische leiding zijn goed. "Kraay en De Kruif houden van duidelijkheid en dat vind ik ook fijn. Mij maakt het niet zoveel uit wat ze voor ogen hebben als het maar voor iedereen heel erg duidelijk is. We werken nu bijvoorbeeld aan een andere manier van druk zetten dan voorheen. Dat gaat met horten en stoten maar het is een proces wat nog niet klaar is. JVC kan nu nog niet op het maximaal mogelijke niveau zitten want daarvoor is deze groep nog te kort bij elkaar. De trainers hameren ontzettend op bepaalde dingen, je kunt merken dat ze weten wat ze willen. Dat is alleen maar goed."

Spits of middenvelder
Het ziet er naar uit dat Schouten aanstaande zondag zal beginnen als diepste spits. "Ja, Erik de Kruijk is niet helemaal fit en Mark Fennebeumer begon met een conditionele achterstand. Ik kan ook op die positie spelen dus richt ik me daar nu op. Straks zal ik misschien weer op het middenveld worden ingezet. Ik denk dat ik van nature een komende middenvelder ben die met zijn diepgang daardoor gevaarlijk kan zijn. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen maar niet meer ten koste van alles zoals vorig jaar. Diverse jongens, waaronder ik, liepen op het tandvlees maar we moesten doorgaan omdat de selectie zo smal was. Als ik lekker fit ben dan wil ik natuurlijk zoveel als mogelijk minuten maken. Ja, ik ben nog aanvoerder zo ver ik weet, heb in ieder geval niet gehoord dat ik het niet meer ben."

[image=151721]

Vooruit gegaan
Als Dennis Schouten zo rond zich heen kijkt dan vermoedt hij dat JVC iets sterker is geworden. "Het is nog moeilijk in te schatten maar ik denk dat we beter zijn dan vorig jaar. Het is vooral anders, we hebben andere types in de selectie. Het is mooi om te zien hoe bijvoorbeeld een Sam Wassenberg zich in de voorbereidig weet te manifesteren, die jongen scoort aan de lopende band. Je ziet dat hij scherp is. Je kunt wel zeggen dat zes keer scoren tegen een zesde klasser niets voorstelt maar ik zeg dat ze er altijd nog in moeten. En met de kop ook, met de voet, van afstand. Maar de andere nieuwelingen zijn ook goed hoor. Een Magee is een uitstekende linksback bijvoorbeeld en De Graaf kan goed voetballen. Jorrit Ritzen kenden we natuurlijk al wat langer. Ik denk dat JVC toch zeker zich moet richten op een plek in de top vijf al zijn we nu nog niet op onze top." (WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant