Dat Chance 4 Dance weer een daverende show zal neerzetten staat buiten kijf. (Foto: Ten Haaf Fotografie)
Dat Chance 4 Dance weer een daverende show zal neerzetten staat buiten kijf. (Foto: Ten Haaf Fotografie) Foto: Aileen van Tilburg

Cuijk Kei Goed, dat moet zelf ervaren!

Algemeen 1.319 keer gelezen

CUIJK | Heb jij al plannen voor zondag 12 juni? Niet? Dan heb je ze vanaf nu. Die zondag wordt voor het eerst in twee jaar weer Cuijk Kei Goed georganiseerd. Heel het centrum van Cuijk zal die dag bol staan met gezellige kraampjes, actieve demonstraties, muziek en lekker eten. Daar wil je bij zijn!

Centrummanager Clemens Binkhorst is druk in weer om de laatste organisatorische puntjes op de ‘i’ te zetten. Toch is er even tijd om een korte indruk van het keigoede feest te geven. “Het belooft echt weer een waar spektakel te worden, net als voorgaande jaren!” 

“Bij het kerkplein zal Shanti van Chance 4 Dance er weer een ware show van maken. Zij maakt er ál-tijd een rijk feestje van, dus dat belooft weer veel goeds!” Verderop zijn de mensen van Bersama, actieve Cuijkenaren met een Molukse achtergrond, bezig met hun plannen om een volledig hoekje in te richten, met muziek, dans, snuisterijen én culinaire hoogstandjes uit de Molukse cultuur. Clemens: “Zij organiseerden samen met het centrummanagement onlangs ook het evenement Pasar Maluku. Dat was écht een heel groot succes!”

Trots vertelt Clemens dat inmiddels ook ruim 80 deelnemers zich hebben gemeld voor de gezellige braderie. “Van regionaal tot heel ver weg, en van magnetische sieraden tot Disney-artikelen, het is er allemaal. Ik werd gisteren nog gebeld door een dame uit Woudrichem. Met de hand maakt zij tassen van overgebleven lapjes leer. Ze vroeg of ik nog een braderieplekje vrij had. Natuurlijk heb ik dat!”
Te veel om op te noemen
Ook BiblioPlus heeft grootste plannen. Altijd al een robot willen besturen, benieuwd naar hoe een 3D printer werkt, of wil je spelen met heel veel LEGO? De TechLab Experience in de bieb is te bezoeken op zondag 12 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur.

En dit is nog lang niet alles. Er komt een grote barbecue foodtruck, de sportverenigingen geven energieke demonstraties en ook muzikaal Cuijk laat van zich horen. Cuijk Kei Goed omschrijven in één artikel, dat is eigenlijk onmogelijk. Clemens: “Daarom moet je het met eigen ogen zien. Dus omcirkel snel 12 juni in je agenda. Tot dan!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Gerrit Wientjes schoot zich vorig jaar tot koning.
Koningschieten in St. Tunnis Algemeen 44 minuten geleden
Afbeelding
'Het helpen van anderen, dat is wat ik voor mezelf doe' VRIJWILLIGER VAN DE WEEK 2 uur geleden 7
Afbeelding
Fietsster gewond nadat automobilist haar over het hoofd ziet in Beers 112 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Land van Cuijk vindt alternatief scenario Waterpark Dommelsvoort 'te omvangrijk' Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis waterspektakel in de Heeswijkse Kampen Algemeen 5 uur geleden
'Moord op zee' belooft een spannend stuk te worden, gespeeld door acteertalent uit Gennep en omstreken.
De TheaterSpeelPlaats Speelt 'Moord op Zee' Algemeen 5 uur geleden

Uit de krant