Bij de Brinkkiosk in Sint Anthonis maakten de hooggeplaatste politici kennis met de vrijwilligersinitiatieven die het dorp levendig houden.
Bij de Brinkkiosk in Sint Anthonis maakten de hooggeplaatste politici kennis met de vrijwilligersinitiatieven die het dorp levendig houden.

Hoog Haags bezoek in Cuijk en Sint Anthonis

Algemeen 1.437 keer gelezen

CUIJK / SINT ANTHONIS | Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen en Brabants gedeputeerde Erik Ronnes waren onlangs op bezoek in Cuijk en Sint Anthonis, op uitnodiging van raadsleden Lian Nabuurs en Joep Baltussen. Onder de heldere boodschap “Het gaat pas goed met de spoorwegen van Nederland als het goed gaat met de Maaslijn,” ontvingen de hooggeplaatste politici een manifest uit handen van Nabuurs en Baltussen, om zo de Maaslijn-problematiek opnieuw onder de aandacht te brengen. In Sint Anthonis kwamen de politici in contact met de lokale vrijwilligersinitiatieven waardoor het dorp blijft bruisen.

Nabuurs vat samen: “Goed en betrouwbaar openbaar vervoer draagt bij aan de leefbaarheid van onze dorpen, en elektrificatie maakt het ook nog eens duurzaam!”. De staatssecretaris nam het manifest in ontvangst en vertelde er alles aan te doen om dit langslepende project alsnog uitgevoerd te krijgen. Voor de zomer verwacht Heijnen met meer informatie naar de Tweede Kamer te kunnen over de benodigde budgetten en de planning om de spoorlijn te elektrificeren. De CDA’ers stelden: OV gaat niet alleen om economische kosten en baten maar ook maatschappelijke waarde zoals bereikbare scholen, ziekenhuizen en bedrijven. Ze drukten de staatssecretaris op het hart om oog te houden voor het platteland, waar misschien minder reizigers zijn dan in de stad maar het belang van OV des te groter is. In de afgelopen jaren wezen de overheidsinstanties vaak naar elkaar om verantwoordelijkheid voor de toenemende kosten te dragen. De CDA’ers hopen dat door eendrachtige samenwerking van de verschillende overheidsinstanties de trein weer kan gaan rijden. Het was een heldere boodschap op het door stakingen verlaten station.

Even later bezocht het gevolg de Brink van Sint Anthonis. Johan de Bruin, initiatiefnemer van de Brinkiosk, en Jos van Duren, voorzitter van de dorpsraad, vertelden er over de verschillende projecten die het dorp onderneemt om de leefbaarheid in stand te houden. Met een dorpsblad en services om het verenigingsleven te ondersteunen zorgen zij voor een bruisend dorpshart vol evenementen. Van Duren: “Door niet bij de pakken neer te zitten, positief te communiceren en aan de slag te gaan krijg je samen veel voor elkaar”. Zowel Heijnen als Ronnes namen het dorpsblad Trots Sint Tunnis mee om nog eens te lezen. Heijnen, zelf afkomstig van het Limburgse platteland, raakte geïnspireerd door wat de vrijwilligers te vertellen hadden. Ze vertelde graag uitgenodigd te worden om een evenement op de Brink te komen bezoeken. Daar gingen de organisatoren graag op in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant