Voor natuur begraven is een groeiende belangstelling. (Foto: Danna | Fotograaf)
Voor natuur begraven is een groeiende belangstelling. (Foto: Danna | Fotograaf) Foto: Danna | Fotograaf

Nicole Geutjes Uitvaartzorg viert lustrum

Algemeen 1.075 keer gelezen

OTTERSUM / GENNEP | Het is deze maand vijf jaar geleden dat Nicole Geutjes Uitvaartzorg van start ging. Ter ere van het eerste lustrum houdt de uitvaartverzorgster een herinneringsconcert. Families van overleden en die Nicole begeleidde zijn uitgenodigd voor het concert dat op zondag 3 december bij 4Events in Gennep plaatsvindt. “Een cadeautje voor mij voor de families en relaties.”

Door Jos Gröniger

Medio 2018 stond de toenmalige medewerkster van de Rabobank voor een carrièreswitch. Een collega maakte haar attent op beroep van uitvaartverzorgster. “Aanvankelijk twijfelde ik, maar toen ik me verder liet informeren, heb ik de stap gezet. En vijf jaar later zeg ik dat ik geen betere keuze had kunnen maken.”

Wensen uitvoeren
Als zelfstandig uitvaarverzorgster staat Nicole Geutjes voor moeilijke, maar dierbare momenten. “Achter ieder overlijden schuilt iets intens. Er is veel verdriet als er een jongere persoon is overleden, maar ook wanneer een tachtigjarige overlijdt is er een gemis. Het is heel mooi om er voor de families van een overledene te zijn. Ik begeleid hen in de periode na het overlijden tot aan het afscheid, en verzorg alles naar hun wensen. Ook na de uitvaartdienst houden we contact.”

Elke uitvaart is uniek. Mensen hebben eigen wensen rond een afscheid. Steeds vaker worden vóór een sterfgeval afspraken gemaakt over de uitvaart. In de laatste levensfase heeft Nicole Geutjes dan al een bezoek gebracht aan de familie. Samen met de familie bespreekt de uitvaartverzorgster wensen voor de opbaring, de afscheidsbijeenkomst en de crematie of begrafenis. “Er zijn veel locaties mogelijk voor het houden van de afscheidsbijeenkomst. Voor crematies zijn er diverse plaatsen in de regio. Voor de laatste rustplaats groeit de belangstelling voor natuurbegraven. Natuurbegraafplaats De Mookerheide is een veel gekozen mogelijkheid. Ook daar verzorg ik de uitvaartbijeenkomst.”

Herinneringsconcert
In november staat Nicole Geutjes Uitvaartzorg stil bij het eerste lustrum in het bestaan. “In vijf jaar heb ik een fijne band opgebouwd met families die ik begeleidde en relaties waarmee ik samenwerkte. Voor hen organiseer ik het Herinneringsconcert”, zegt Nicole. Op zondagavond 3 december zijn de families en de relaties te gast in zaal 4Events. “Daar beleven de aanwezigen een avond met luisterliedjes. De muzikale invulling wordt verzorgd door zangeres Anneke Miggiels en Maarten Jung op gitaar, en Vocal Group Angels Rule. Verder is er een gastoptreden. Het repertoire vloeit voor uit de liedjes die tijdens uitvaartdiensten gespeeld zijn.

“Ik hoop op 3 december de uitgenodigde families en relaties te begroeten bij het Herinneringsconcert”, besluit Nicole Geutjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant