Luc Hanssen Bibi Cornelis en Krijn Liefrink (foto Cubiss)
Luc Hanssen Bibi Cornelis en Krijn Liefrink (foto Cubiss) Foto:

Bibi uit Sint Anthonis is voorleeskampioen van Noord-Brabant

Algemeen 740 keer gelezen

SINT ANTHOONIS | Bibi Cornelis van Basisschool Leander uit Sint Anthonis heeft op 29 maart de Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 gewonnen! Tweee en derde werden Krijn Liefrink van Basisschool De Smelen uit Valkenswaard en Luc Hanssen van Basisschool ‘t Palet uit Heeswijk-Dinther. Op woensdag 22 mei gaat Bibi Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd groep 7-8 in Tivoli Vredenburg in Utrecht.  

Eerder won Bibi al de voorleeswedstijd op haar school, vervolgens de door BiblioPlus georganiseerde regionale ronde van de regio Mill en Sint Anthonis. Daarop volgde de halve finale van Noord-Brabant en afgelopen vrijdag de grote finale van deze provincie. Bibi las daar voor uit Het Werkstuk van Simon van der Geest. Volgens de jury was het heel fijn om naar Bibi te luisteren. “Ze heeft een mooie, lichte voorleestoon, maar weet ook de spanning goed over te brengen. Bibi neemt je echt mee in het verhaal.” 

Vrijdagavond 29 maart vond de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Acht voorleeskampioenen lazen aan het publiek en aan de jury voor uit hun favoriete boek. De jury, bestaande uit kinderboekenschrijver Jolanda Horsten, bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen en kinderboekenschrijver Jacques Vriens, had de moeilijke taak om drie winnaars te kiezen.   

Voorlezen 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd toont de bibliotheeksector aan dat voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk is. Dit jaar is het de 31ste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8. De provincie Noord-Brabant telt net als voorgaande jaren de meeste schoolkampioenen; er waren maar liefst 615 Brabantse kandidaten aangemeld voor de voorrondes. 

Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en de medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant