Boer René de Klein.
Boer René de Klein. Foto:

Veel te beleven op René zijn koeienboerderij

Landbouw / Visserij 1.362 keer gelezen

LANGENBOOM | Melkveehouder René de Klein van boerderij De Spie in Langenboom gooit op vrijdag 10 mei, net als 69 andere koeienboeren in Nederland, zijn staldeuren open tijdens de landelijke Campina Open Boerderijdagen (10 en 20 mei). René is de enige deelnemer aan die publieksactie in gemeente Land van Cuijk. Jong en oud worden uitgenodigd om vrij rond te kijken in de stallen en op het erf van de boerderij. 

Bezoekers kunnen zich op deze dag een voorstelling maken van wat er allemaal moet gebeuren om melk en zuivelproducten als roomboter, kaas en yoghurt op de keukentafel te krijgen. Op diverse plekken zullen deskundige mensen uitleg geven over het voeren en het melken van de koeien en de kalfjes. Als het goed is lopen de koeien op 10 mei in de wei en zullen de zonnepanelen op René zijn staldak volop duurzame stroom produceren. Sinds 2018 bezit René het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’.

Volgens boer René is een boerderijdag vooral leerzaam en leuk voor de kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. Samen met een team van vrijwilligers zorgt hij voor een dagje gratis gezinsvermaak. “Kinderen kunnen meedoen met diverse boerenspelletjes, zich laten schminken en spelen op een luchtkussen”, zegt René. “Als slagroom op de taart kan iedereen proeven van allerlei Campina-toetjes.”, onder meer gemaakt van de melk van René zijn 100 roodbonte en zwartbonte koeien. 

“Als de weergoden gunstig gezind zijn, dan kunnen we op Spiestraat 20 misschien wel 1.500 bezoekers een mooie boerderijdag laten beleven”, zegt René. “Samen met de coöperatie Royal FrieslandCampina en 35 vrijwilligers bereiden we alles tot in de puntjes voor. Als gastheer wil ik die dag vooral genieten en tussendoor natuurlijk ook proeven van het toetjesassortiment.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant