Er kan flink bespaard worden op de elektriciteitskosten.
Er kan flink bespaard worden op de elektriciteitskosten.
INGEZONDEN

Overdadige verlichting; Het schetst verbazing

Ingezonden 315 keer gelezen

Tijdens een rondgang in het gedeelte Cuijk, onderdeel van de nieuwe Gemeente, viel mij op dat er nog danig bespaard zou kunnen worden op de elektriciteitskosten.

Woensdag 2 Maart passeerde ik het Gemeentehuis aan het Louis Janssenplein en telde rond 22.00 uur ruim 30 lichtpunten, die zorgden voor een zee van licht.

Op Vrijdag 18 Maart reed ik rond 21.45 uur langs de sportvelden in Cuijk, er was geen enkele sporter te bekennen, maar op één van de drie hoofdvelden brandde de volledige veldverlichting.

Zondag 20 Maart reed ik om 10.00 uur vanaf de Beerse baan de oprit van de snelweg op richting Nijmegen en wat schetste mijn verbazing; alle straatverlichting brandde.

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat het gaat om kosten die Gemeente, Rijk en of een Verenigingsbestuur moeten betelen.

Het zou fijn zijn als zij, samen met de vele burgers die al wel maatregelen hebben genomen, er voor gaan zorgen dat wij als Nederland zelfvoorzienend worden. Dit kan volgens mij sneller worden bereikt, als we als bijvoorbeeld Nederland laten zien waartoe we in staat zijn.

Dick Blokland. Cuijk

Uit de krant

Uit de krant