Afbeelding
Foto:

‘Theater Na de Dam’ nu ook in Sint Anthonis

Kunst en cultuur 368 keer gelezen

SINT ANTHONIS | In 2014 nam een aantal acteurs het initiatief een toneelspel op te voeren na de herdenking op de Dam in Amsterdam. Op die manier wilden ze nog meer nadruk leggen op dat wat in de Tweede Wereldoorlog in ons land zich allemaal heeft afgespeeld en wat we nooit meer mee hopen te maken. Een initiatief dat zich als een sneeuwbal uitbreidde over Nederland en nu ook in Sint Anthonis is ‘geland’. Op zaterdag 4 mei wordt het toneelspel: ‘Toen Gebracht, Nu Herdacht’ opgevoerd.

“Toen Gebracht, Nu Herdacht” gaat over het jongetje Hubertus Peperkamp dat door zijn vader, op de fiets, vanuit Rotterdam begin 1944 naar Sint Anthonis werd gebracht. De situatie in Rotterdam was zo schrijnend dat veel ouders hun kinderen naar een veiliger omgeving probeerden te brengen. Voor de meeste kinderen een geluk, maar niet voor Huub. Een week na de bevrijding werd hij dodelijk getroffen door een, naar alle waarschijnlijkheid, verdwaalde granaat. 

‘Toen Gebracht, Nu Herdacht’ is ontstaan naar een idee van Jos Christiaans. In drie kwartier wordt het leven van Hubertus Peperkamp in woord, beeld en muziek ten tonele gebracht op 4 mei in ‘Oelbroeck’ in Sint Anthonis. Inloop 20.30uur, aanvang 21.00uur. Toegang gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant