Het Merletcollege in Mill.
Het Merletcollege in Mill.

Liberaal LVC: Vakopleiding techniek naar Mill?

Onderwijs 967 keer gelezen

CUIJK / MILL | Naar aanleiding van een aantal vragen die de CDA-fractie stelde aan wethouder Joost Hendriks met betrekking tot het schoolgebouw voor de Vakopleiding Techniek op het Homburgterrein in Cuijk, is nu ook Liberaal Land van Cuijk in de pen geklommen. In aanvulling op de vragen van het CDA roept Liberaal LVC op om niet blind te staren op het genoemde braakliggende terrein.

Het CDA noemt het ‘tenenkrommend’ dat het realiseren van een schoolgebouw op deze locatie niet op korte termijn mogelijk. “We hebben een wachtlijst en een school of ziekenhuis krijgt niet zomaar voorrang.” De vertraging is het gevolg van het ontbreken van een deugdelijke stroomaansluiting, veroorzaakt door beperkingen op de netcapaciteit. Het CDA vroeg de wethouder of accuopslag een oplossing kon bieden, én of er nog andere mogelijkheden zijn.

Liberaal LVC ziet al wel andere mogelijkheden: het schoolgebouw van het Merletcollege in Mill. Het onderwijs dat hier wordt gegeven zal vanaf augustus 2026 worden verplaatst naar Cuijjk, waardoor het pand in Mill leeg komt te staan. Volgens Liberaal LVC fractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk kent dit gebouw “grote technieklokalen” en heeft het stroom. De partij roept wethouder Hendriks dan ook op “als kans ook het schoolgebouw van het Merletcollege in Mill mee te nemen.” (…) “Geld om te (ver)bouwen is al eerder bestemd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant