Langer onduidelijkheid over Van der Venneterrein in Grave.
Langer onduidelijkheid over Van der Venneterrein in Grave.

Langer onduidelijkheid over Van der Venneterrein in Grave

Politiek 733 keer gelezen

GRAVE | In Grave is de locatie Vennedaal, het terrein van voormalig Tuincentrum Van der Venne aan de Mgr. Borretweg, vrijgekomen voor het ontwikkelen van vijftien CPO-woningen. In mei 2016 meldden de initiatiefnemers op hun Facebookpagina dat de gemeente toestemming verleend heeft om te gaan bouwen. Projectontwikkelaar Reggestede-Invest wil op het terrein echter ook een supermarkt gaan realiseren.

Door Annelies Graafsma

Twee weken geleden maakte deze krant bekend dat projectontwikkelaar Reggestede-Invest uit Lochem een omgevingsvergunning heeft aangevraagd voor het terrein. Astrid Floor (Lokale Partij Grave) reageert in de gemeenteraadsvergadering van afgelopen week verbaasd. "Wij krijgen berichten dat woningbouw op Vennedaal niet door zou gaan. Op de gemeentesite hebben we gezien dat er een omgevingsvergunning is aangevraagd voor detailhandel. Uit de stukken blijkt dat het gaat om een pand waar niet grootschalige detailhandel zou plaatsvinden. Maar als je de tekeningen goed bekijkt, heeft het veel weg van een grote supermarkt. Laat de huidige bestemming deze grootte toe? Wij hebben als Raad uitgesproken dat we het centrum moeten versterken. Kunt u in gesprek gaan met de aanvrager om te komen tot een locatie dichter bij het centrum?"

'Verrast'
Wethouder Erik Daandels (CDA) is helder. Hij zegt 'verrast' te zijn door deze nieuwe plannen. "De grondeigenaren hadden een contract met de CPO-initiatiefnemers." Hij benadrukt tijd nodig te hebben voor een antwoord. Eerder, op 22 december 2016, informeerde wethouder Daandels (CDA) de gemeenteraad nog dat er geen uitbreidingsruimte voor supermarkten in Grave is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant