Toertocht voor menners en ruiters door Wellse bossen.
Toertocht voor menners en ruiters door Wellse bossen.

Toertocht Menvereniging Maasduinen door bossen Well

Sport 111 keer gelezen

WELL | Menvereniging Maasduinen uit Bergen organiseert op zondag 11 september een Toertocht voor zowel menners als ruiters. Na tien jaar op rij een traditionele koetsentocht te hebben georganiseerd, is er dit jaar gekozen voor een individuele tocht van zo'n dertig kilometer die voert door de bossen van Well en omgeving.

"Onder koetsiers en ruiters is de behoefte om op eigen tempo te rijden groter dan het rijden in een colonne", aldus voorzitter Annie de Jong van de Menvereniging.

Informatie
Daarom wordt er ditmaal een route van zo'n dertig kilometer uitgezet in de bossen van Well en omgeving. De tocht leidt voornamelijk over menroutes en onverharde wegen. Iedere deelnemer krijgt een routebeschrijving mee en de route is gemarkeerd met pijlen. De start is deze keer bij Stal Heidewinde van de familie Peters aan de Halvemaanseweg 2 te Well (zie de bordjes aan de rijksweg N271).

Voor wie?
Iedereen met een eigen paard en aanspanning, kan starten op zondag 11 september tussen 10.00 en 11.30 uur. De kosten bedragen 8,00 euro per persoon. Vanaf 10.00 uur is de koffie bruin. Voor onderweg is er een lunchpakketje en na afloop is er soep met een broodje worst.
Opgeven kan tot 4 september via de website www.menverenigingmaasduinen.nl of even bellen met het secretariaat op tel. (0485) 53 13 16.
Belangstellenden mogen altijd een kijkje komen nemen bij de start om te komen kijken naar de diverse paardenrassen en rijtuigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant