Joshua Pennings op het schoolplein in Grave met een van zijn kunstwerken.
Joshua Pennings op het schoolplein in Grave met een van zijn kunstwerken.

Verkoop basisschool De Wegwijzer op haar na rond

112 677 keer gelezen

GRAVE | De voormalige basisschool De Wegwijzer in Grave moet het atelier worden van beeldend kunstenaar Joshua Pennings, althans als het aan de gemeente ligt.

Pennings wil de school samen met zijn vrouw kopen. Het wordt zijn woon-, werk- en expositieruimte. Begin mei werden raadsvragen gesteld over de verkooptransactie. Volgens wethouder Daandels er is een taxatierapport opgemaakt. "De procedure loopt zoals gewoonlijk langs het college en we willen een marktconforme prijs", aldus Daandels.
De verkoop is nog niet helemaal rond. Pennings woont er al maar op basis van een gebruikersovereenkomst.
De Graafse kunstenaar Joshua Pennings maakt sculpturen in CorTen-staal (staal dat mag roesten), veel vrij werk maar ook werk in opdracht. Kunstwerken bevinden zich in publieke- en privécollecties over de wereld.
Tijdens de beeldentuin Sint Oda in Overpelt in België deze maand heeft Pennings de juryprijs en publieksprijs gewonnen 'voor het mooiste oeuvre'.
Het beeld van 5,5 meter hoog dat Pennings in opdracht maakte voor de Rabobank in Boxmeer, is een van zijn monumentale openbare werken. Ook bij fietsenmaker Jan Lemmens staat zijn werk.
Pennings groeide eerder uit zijn jasje. "Ik was op zoek naar een ruimte, had langzamerhand ruimte te kort. We hebben lang gezocht en toen kwam de school in beeld. We hebben een voorlopig koopcontract, eerst moeten alle vergunningen rond zijn. Ik wil het pand duurzaam maken en zonnepanelen plaatsen. Dit past bij waar ik mee bezig ben, namelijk dieren en natuur. We hebben alle vergunningen aangevraagd. Het wachten is op goedkeuring. Ik mag in de werkplaats nog niet aan de gang en ben nu bezig met het schoonmaken en gereedmaken van machines. Er komt een beeldentuin die straks voor iedereen te bezichtigen is".
De Graafse ijzerkunstenaar wil, als alles in kannen en kruiken is, ook andere kunstenaars laten exposeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant