Het hang- en sluitwerk moest bij alle poortjes worden vervangen. (Persbureau SK-Media)
Het hang- en sluitwerk moest bij alle poortjes worden vervangen. (Persbureau SK-Media) Foto: Persbureau SK-Media

Toegangspoortjes hondenuitlaatplaatsen vernield

Algemeen 1.428 keer gelezen

CUIJK | Vandalen hebben zich tot drie maal toe uitgeleefd op de toegangspoortjes van hondenuitlaatplaatsen in de Cuijkse wijk Padbroek. Met name bij de Fazantenveld moest het poortje het ontgelden. Hoewel de schade volgens gemeente Land van Cuijk “gelukkig meeviel”, brengt dit toch de nodig kosten met zich mee. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de poortjes alleen bij de scharnieren beschadigd en was enkel reparatie van het hang- en sluitwerk voldoende. De poortjes zelf waren niet beschadigd. Volgens de woordvoerder kost een vervangend hang- en sluitsetje rond de €200,- exclusief btw.

Wie er achter de vernielingen zit is vooralsnog niet bekend. Ook is niet duidelijk of de schade aan de drie hondenuitlaatplaatspoortjes door dezelfde dader(s) zijn toegetakeld. Volgens de gemeentewoordvoerder is het “heel lastig” op te treden tegen dit soort vandalisme. “Preventieve maatregelen nemen is nauwelijks mogelijk. Alles wat zich in de openbare ruimte bevindt kan vernield worden.” Elders in het Land van Cuijk zijn de poortjes van hondenuitlaatplaatsen vooralsnog buiten schot gebleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant