In de afgelopen 24 uur is er een nieuwe opname uit Sint Anthonis gemeld.
In de afgelopen 24 uur is er een nieuwe opname uit Sint Anthonis gemeld.

Sint Anthonis ziet opnamecijfers stijgen

112 372 keer gelezen

REGIO | Opnieuw is er sprake van een toename in het aantal ziekenhuisopnames in de regio. Waar er gisteren eentje bij kwam uit gemeente Gennep, neemt de hoeveelheid opnames vandaag toe in Sint Anthonis.

De toename in Sint Anthonis bedraagt 1 nieuwe patiënt waarmee het totaal nu staat op 19 corona patiënten uit deze gemeente. Dit is de eerste nieuwe opname uit Sint Anthonis sinds afgelopen vrijdag. Ook gemeente Boxmeer ziet sinds vrijdag het aantal ziekenhuisopnames niet stijgen maar blijft ook vandaag staan op 17 opnames. Uit Cuijk en Mill en Sint Hubert staat het aantal opnames al een week op 9. Gisteren zag gemeente Gennep de hoeveelheid opnames toenemen met 1 tot een totaal van 15, waar vandaag geen verandering is gekomen. Uit de gemeente Mook en Middelaar zijn er sinds het paasweekend geen nieuwe opnames gemeld en blijft het totaal staan op 5 ziekenhuis opnames.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Het RIVM meldt dat er in het afgelopen etmaal opnieuw 182 nieuwe corona patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. Dat zijn er 6 minder dan gisteren, toen er dus 188 gemeld werden. In totaal staat het aantal mensen dat is opgenomen of is geweest op 9309. Het geregistreerde aantal overledenen is in het laatste etmaal toegenomen met 181 mensen. Ook dit is een lichte daling ten opzichte van gisteren, toen er 189 nieuwe overledenen te betreuren waren. Voor zover bekend zijn er nu 3315 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, verteld dat de maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus over het algemeen werken, en dat er op allerlei vlakken "afvlakkingen" zijn. Maar ook dat "we er in verpleeghuizen zeker nog niet zijn". Hoewel de toename van het aantal verpleeghuizen waar het is geconstateerd afvlakt, neemt het aantal bewoners van deze huizen die besmet zijn geraakt nog steeds fors toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant