"De muziek hangt in de lucht zullen we maar zeggen." vertelt Rasker over zijn nieuwste single

Oeffelt schittert in videoclip van nieuwe single Hub Rasker

112 2.076 keer gelezen

OEFFELT | Liedjesschrijver Hub Rasker heeft een nieuwe single. In 'Als We Gaan' zingt de Oeffeltenaar over het gevoel dat de huidige bijzondere lente teweegbrengt. De videoclip, een zogenaamde 'selfideo' is volledig opgenomen in Rasker's eigen woonplaats.

"De muziek hangt in de lucht zullen we maar zeggen." vertelt Rasker over zijn nieuwste single. "Vragen en overpeinzingen, onmacht en melancholie worden verpakt in een optimistisch folkliedje." Rasker schreef de tekst en de muziek van het lied eind maart dit jaar en nam het op in zijn eigen studio. Alle instrumenten in het Nederlandstalige folkliedje werden door Rasker zelf ingespeeld en geproduceerd. Enkel de mastering is zelf gedaan, deze taak werd volbracht door bandmaatje Edwin Steenstra. Ook de videoclip is volledig door Rasker zelf gemaakt. Het betreft een zogenaamde 'selfideo' welke is opgenomen op een oude spoordijk in Oeffelt.

Rasker heeft bekendheid vergaard in de jaren negentig bij de Limburgse rockband Het Hart, waar hij in zijn Moerstaal zong. Met name het lied 'Hou Me Bij Je' was één van de meest in het oor springende composities.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant