Sinterklaas wordt in het Land van Cuijk gewoon vergezeld door zwarte piet. (foto: Jeff Meijs)
Sinterklaas wordt in het Land van Cuijk gewoon vergezeld door zwarte piet. (foto: Jeff Meijs)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: november

Algemeen 126 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: november.

OSS/LANDHORST | De provincie Noord-Brabant geeft medio november de definitieve beschikking af voor de vestiging van een mestverwerkingsinstallatie aan de noordzijde van het industrieterrein Elzenburg in Oss. De exploitant van de installatie is MACE, een samenwerkingsverband van veehouders dat eerder een vergunningsaanvraag indient voor een dergelijke installatie aan De Quayweg in Landhorst. Waar de gemeente Sint Anthonis in het al twee jaar lopende proces geen kleur durft te bekennen over een ja of nee, geeft de provincie nu dus aan dat grootschalige mestverwerking bij voorkeur op bedrijventerreinen terecht komt in plaats van in het buitengebied. MACE in Landhorst lijkt daardoor (definitief) van de baan.

REGIO | Landelijk mag er dan misschien discussie zijn over de kleur van zijn knechten, in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg wordt Sinterklaas 'gewoon' vergezeld door zwarte piet. En dus wordt de intocht van de Sint medio november overal in de regio -en door jong en oud- feestelijk gevierd.

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar schrijft eind november een brandbrief aan de GGD Gelderland-Zuid omdat de gemeente 'onaanvaardbare risico's' loopt als niet snel een oplossing wordt gevonden voor zorgmeldingen van huiselijk geweld, kindermishandeling en andere vormen van geweld in een thuissituatie, die voorheen bij Veilig Thuis binnenkomen. Die instantie staat onder verscherpt toezicht omdat meldingen te laat worden opgepakt. De zogeheten procesregie over zorgmeldingen ligt daarom bij het Veiligheidshuis Gelderland-Zuid. Mook en Middelaar is echter niet aangesloten bij dit Veiligheidshuis. "Deze maatregel voldoet dus niet voor onze gemeente", schrijft burgemeester Wim Gradisen, "en brengt voor onze gemeente onaanvaardbare risico's met zich mee."

De gemeente Mook en Middelaar schrijft een brandbrief aan de GGD over de aanpak van meldingen huiselijk geweld en kindermishandeling.
De mestfabriek van MACE nabij het Peelkanaal in Landhorst lijkt van de baan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant