Het is niet duidelijk om wat voor een 'dreigende situatie' het gaat.
Het is niet duidelijk om wat voor een 'dreigende situatie' het gaat. Foto: SK-Media
UPDATE

Politie op de been wegens ‘dreigende situatie’ bij gemeentehuis Cuijk

Algemeen 2.407 keer gelezen

CUIJK | Het gemeentehuis in Cuijk is maandagmiddag tijdelijk gesloten geweest wegens een ‘dreigende situatie’. Volgens een woordvoerder van de politie was de dreiging gericht op de gemeente. Onduidelijk is om wat voor situatie het zou gaan en of deze zich binnen of buiten het gemeentehuis zou bevinden. Een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden.

De gemeente geeft aan dat het ging om een ‘ernstige bedreiging’ welke telefonisch is geuit. Via een andere overheidsinstantie is het stadhuis hierop geattendeerd. De bedreigd was gericht op ‘de gemeente’ in het algemeen. “Het dreigement richtte zich dus niet op een individuele bestuurder, werknemer of afdeling” aldus de gemeente. 

Er deden zich verhalen in de rondte dat het zou gaan om bommelding en dat het gemeentehuis ontruimd is geweest. In een persverklaring vanuit de gemeente worden deze geruchten ontkracht. Verder geeft ze aan dat over de aard van de dreigementen geen mededelingen worden gedaan.

Gemeente Cuijk geeft aan dat dreigementen richting de overheid vaker voorkomen en veelal hun oorzaak vinden in frustratie of onmacht. Vaak gaat het in zo’n situatie om een ‘loos alarm’. “Het blijft dan – ondanks de impact die dit op de bedreigden kan hebben – bij dreigen alleen.”

“In dit specifieke geval – de naam en de achtergronden van de dreiger zijn bij de politie bekend – zijn toch voorzorgsmaatregelen getroffen” vertelt de gemeente. “Zo blijven de deuren van het gemeentehuis gesloten. Bezoekers die een afspraak hebben, worden na aangebeld te hebben, binnengelaten. De gemeenteraad van Cuijk zal veiligheidshalve vanavond online vergaderen. Hoelang deze maatregelen van kracht blijven is nog niet bekend.

Door politie en justitie wordt een onderzoek uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant