Het thema van de Middeleeuwse Markt is ee belegering van de abdij van Graefenthal in de late Middeleeuwen.
Het thema van de Middeleeuwse Markt is ee belegering van de abdij van Graefenthal in de late Middeleeuwen.

Middeleeuwse Markt in het Klooster Graefenthal

Algemeen 475 keer gelezen

GOCH | We kunnen ons weer verheugen op de eerste Middeleeuwse Markt in 2021 in het Klooster Graefenthal, net over de grens bij Gennep! De markt vindt plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september. Thema: De belegering van de abdij in de late Middeleeuwen. 

De belegering van 1474 zal worden nagebootst met kanonnen. Het Klooster Graefenthal was in die tijd een Cisterciënzer Klooster en werd in 1248 gesticht door Graaf Otto II van Gelre. Het beleefde zijn bloeitijd in de tweede helft van de 13e eeuw. De invloed van het Klooster van Graefenthal - waar de nonnen in luxe en rijkdom leefden - was in die tijd in de hele regio voelbaar en elke edelman zou hier ooit een bezoek hebben gebracht. Bezoekers van de middeleeuwse markt zullen zich naar deze tijd teruggevoerd voelen wanneer zij het historische poortgebouw binnengaan.

Er is hier voor elk wat wils: een grote middeleeuwse markt waar allerlei producten te koop zijn, zoals schapenvachten, middeleeuwse drinkbekers, schilden en gewaden. Er zijn historische kampen waar u het dagelijks leven in de Middeleeuwen kunt ervaren. Er zullen gevechtsdemonstraties zijn met ridders in harnas en zwaarden, en natuurlijk wordt er gezorgd voor middeleeuws eten! En dit alles zal vergezeld gaan van optredens van jongleurs en live middeleeuwse muziek.

Covid-19 regels
- Toepasselijke Corona-regels zullen zo snel mogelijk worden meegedeeld.

Openingstijden:
Vrijdag 16.00 - 21.00
Zaterdag 11.00 - 21.00
Zondag 11.00 - 18.00

Meer info? tickets.kloster-graefenthal.de/mittelaltermarkt-sept-2021/

Uit de krant