Afbeelding

Meidoornbloesemtocht; loop jij ook mee?

Event 783 keer gelezen

OEFFELT | Stichting Un eindje Um houdt 12 mei de Meidoornbloesemtocht. Deze wandeling voert door de mooie omgeving van Oeffelt, Beugen en Boxmeer. Café Die 2 zal als start- en finishlocatie dienen en er is volop keuze met betrekking tot afstanden (van 5 t/m 30 km) en starttijden.

Vroege vogels kunnen al vanaf 07:00u van start voor de langere wandeltochten 15, 20, 25 en 30 km, tot 10:00u. Vanaf 8:00u kan er gestart worden voor de 5 en 10 km, tot 12:00u. Het startpunt is bij café Die 2, dorpsstraat 16 in Oeffelt. Betalen kan contant of met pin. Onderweg zijn er uiteraard pauzeplekken, waar wandelaars een kopje koffie en iets te eten kunnen nuttigen en even uit kunnen puffen. Verdwalen wordt lastig, want alle routes zijn uitgezet met pijlen en daarnaast krijgen de deelnemers een volledig uitgestippelde routebeschrijving mee. Op het eindpunt kun je nog heerlijk genieten op het vernieuwde terras bij café Die2.

De tocht leidt de wandelaars door een afwisselend landschap: zoveel mogelijk over onverharde paden en door het omringende natuurgebied De Maasheggen, welke op de erfgoedlijst van Unesco staat. Aan natuurschoon dus bepaald geen gebrek. Iedereen, van jong tot oud is welkom. Voor de jeugd is er zelfs nog een medaille te verdienen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant