Jan Derks overhandigde de prijs aan Vinz en Kensi Arts; zij gaan samen koeien melken op de boerderij.
Jan Derks overhandigde de prijs aan Vinz en Kensi Arts; zij gaan samen koeien melken op de boerderij.

Boeren betekenen voor mij…

Algemeen 792 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Dat was de oplossing van de eenentwintig verlichte letters van de Verlichte Boerderijentocht 2022 die boeren in het Land van Cuijk op 28 december organiseerden. “Wij hebben echt prachtige oplossingen ontvangen”, zegt Jan Derks, melkveehouder en eigenaar minicamping De Esrand uit Sint Anthonis. “Een genot om door te lezen.”

Uit de 56 ingezonden oplossingen zijn uiteindelijk vijf prijswinnaars gekozen. Kalverhouder Thieu Derks overhandigde Peggy Aelen het Sambeeks streekproductenpakket. Jan Derks ging op zaterdagochtend Vinz en Kensi Arts verrassen met de waardebon koeien melken bij hem op de boerderij. Thijn Jacobs mag op excursie naar melkveebedrijf Wientjes, Christel van Grinsven mag met 8 personen boerengolf spelen op De Esrand en familie Martens mag op excursie robotmelken bij familie Lamers. 

ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust bedanken iedereen voor de deelname en de inzendingen. Ook dit jaar komt er weer een verlichte boerderijentocht op 28 december. “Dit jaar in regio Grave – Escharen. Ook mooi om bij collega’s te gaan kijken. Het is echt geweldig om zelf mee te doen en je boerderij in het licht te zetten”, zegt Jan Derks enthousiast.

Uit de krant