Cuijkenaar Lucien Roeffen staat tot de zomer voor de spelersgroep bij HBV Beers en Achilles'29.
Cuijkenaar Lucien Roeffen staat tot de zomer voor de spelersgroep bij HBV Beers en Achilles'29. Foto: Jef Meijs/Voetbalshoot.nl

Lucien Roeffen: ‘Promoveren met Achilles’29 en HBV, dat zou echt uniek zijn’

Voetbal 2.174 keer gelezen

CUIJK | Vorige week werd bekend dat Lucien Roeffen het seizoen afmaakt als hoofdtrainer bij Achilles’29. De Cuijkenaar combineert zijn werkzaamheden in Groesbeek met die bij HBV Beers. “Bij HBV riepen ze meteen: ‘Deze kans is je gegund.’ Dat zegt ook veel over die vereniging.”

Door Martijn Schwillens

Toen vorige week maandag de telefoon ging in Huize Roeffen wist Melanie Roeffen-Letemahulu, de echtgenote van Lucien, al genoeg. “Ik heb mijn vrouw lief aangekeken en gezegd dat mijn verjaardag (afgelopen zaterdag) verzet moest worden, omdat ik met Achilles’29 aan de bak moest. Nog voor ik het goed en wel had gevraagd, had ze het al geregeld. Gelukkig is de gehele familie Letemahulu net zo gek van het spelletje als ik, dus zoiets gaat hier meestal zonder al teveel wanklank”, lacht Roeffen.

Ziel en zaligheid
Want dat belletje, dat kwam vorige week vanuit Groesbeek. Achilles’29, uitkomend in de tweede klasse, had afscheid genomen van Patrick Pothuizen en zocht iemand die het seizoen kon afmaken op De Heikant. “Een unieke mogelijkheid bij een club die vol ambitie is. Ik kon het bijna niet weigeren. Wel heb ik Pjotr (van der Horst, clubvoorzitter) gezegd dat ik wilde dat eerst alles met Patrick goed afgehandeld zou worden. Woensdag stond ik voor het eerst op het veld. De komende maanden ga ik mijn ziel en zaligheid erin gooien en gaan we er alles aan doen om goed voor de dag te komen in de nacompetitie. Daar heb ik de spelers en de club voor nodig. Met Fabian Peppinck heb ik een assistent, die ik nog ken van JVC Cuijk en met wie het fijn werken is. Op vrijdag hebben we bij elkaar gezeten en de puntjes op de i gezet voor mijn eerste wedstrijd (die Achilles met 4-0 won van SVW).”

Warme vereniging
Oud-profclub Achilles’29 mag dan de afgelopen jaren zijn afgezakt in het amateurvoetbal, de ambities reiken verder dan de huidige status als tweedeklasser. “Wat voor mij belangrijk is, is dat bij Achilles inmiddels gezonde ambities gepaard gaan met een warm verenigingsgevoel. Dat zag ik al terug bij mijn zoon Jaimie, waarmee de club continu in contact bleef nadat hij zwaar geblesseerd raakte. Dat zegt veel over hoe ze bij Achilles met mensen omgaan. Dat is zeker niet overal zo”, weet de 51-jarige oefenmeester. “Ik heb in Groesbeek een smalle maar kwalitatief goede selectie onder mijn hoede gekregen. De ambitie is duidelijk: promotie naar de eerste klasse. Uiteindelijk willen ze weer op divisieniveau gaan spelen, maar het belangrijkste is nu om vooral buitenshuis te gaan winnen (Achilles is thuis nog ongeslagen, maar won uit pas tweemaal) en in de juiste vorm te geraken voor de nacompetitie. Gelukkig hebben we nu twee weken rust, waardoor we volle bak kunnen trainen, de accenten kunnen verleggen en we met de spelers in gesprek kunnen over de gewenste speel- en strijdwijze.”

Wat voor mij belangrijk is, is dat bij Achilles gezonde ambities gepaard gaan met een warm verenigingsgevoel.

Dubbele kans op promotie
Op maandag, woensdag en zaterdag is Roeffen actief bij Achilles’29, op dinsdag, donderdag en zondag staat hij voor de groep bij HBV. “De voetbalcultuur in Groesbeek is anders dan in Beers, maar als wij helemaal compleet zijn, moeten wij ook met HBV in staat zijn om in de nacompetitie een gooi te doen naar promotie. Promoveren met Achilles’29 en HBV, dat zou echt uniek zijn.”


Achilles’29 heeft Lucien Roeffen aangesteld als interim-trainer. - foto: Achilles’29

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant