Afbeelding

‘Het is heerlijk om lekker sociaal bezig te zijn’

Algemeen 1.294 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Oelbroeck en vrijwilligers. Ze horen bij elkaar als zout en peper, melk en suiker of Holthees en Smakt. De multifunctionele accommodatie en woonkamer van Sint Anthonis draait nagenoeg volledig op de belangeloze inzet van de Sint Tunnissenaren. Onder wie Anneke van de Weem.

“Nou, je hebt meteen een beste de pakken,” roept één van de beheerders van Oelbroeck terwijl Anneke aan de interviewtafel zit. “Zo gaat dat dus hier,” lacht Anneke. “Het is ontzettend gezellig onderling. Ook voor de mensen die hier komen natuurlijk. Oelbroeck is echt een ontmoetingsplek geworden.”

Voor Anneke is die gezelligheid en het sociale contact dan ook dé reden om meermaals per week enkele uren mee te helpen in het MFA. Toen ze in 2015 haar werkende leven in boekhandels achter zich liet, kon ze het verzoek van Oelbroeck-voorzitter Ben Fransen, om hier mee te komen helpen, dan ook niet met ‘nee’ beantwoorden. “Ik ben graag onder de mensen. Kan thuis wel achter die stomme tv gaan zitten maar daar schiet ik niks mee op. Het is heerlijk om lekker sociaal bezig te zijn.”
Van Annekes actieve en sociale houding plukt Sint Anthonis ook de vruchten. Elke maandagavond staat ze achter de bar om diverse verenigingen van koffie, thee en een goede borrel te voorzien. Anneke: “Dat is de drukste avond. Dan worden er vergaderingen gehouden, is de bridgeclub aan het kaarten en zitten er wat jongeren aan de bar. Ja, het is druk, maar ook gezellig.” Naast de bardienst verzorgt Anneke ook de nog de soos op woensdagen en is ze geregeld betrokken bij andere grote evenementen in Oelbroeck.

Gezelligheid, dat is voor Anneke dé reden om nog jaren in Oelbroeck actief te zijn. Maar die waarden brengt ze zelf ook naar Oelbroeck. Ze is ‘Goud waard’ volgens voorzitter Ben. Wetend wat Anneke allemaal doet in de Sint Tunnisse MFA dan heeft Oelbroeck inderdaad ‘een beste te pakken’!

Uit de krant