Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Gemeenteraad over bouw flexwoningen: ‘Provincie, denk eens mee!’

Algemeen 1.102 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeenteraad van Land van Cuijk heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 6 april een helder signaal afgegeven richting provincie Noord Brabant. Pogingen om flexwoningen te bouwen zijn tot nu toe door de provincie geblokkeerd, tot frustratie van politici en inwoners.

In het najaar van 2022 deed de gemeenteraad een oproep aan wethouder Bouke de Bruin (CDA) om meer flexwoningen te gaan realiseren, wat zij omarmde. Sindsdien werden elf locaties gevonden waar geen reguliere woningbouw mogelijk is. Op enkele locaties zitten zelfs al nutsvoorzieningen in de grond. Het maakt deze locaties bij uitstek geschikt voor tijdelijke huisvesting om het woningtekort terug te dringen en te zorgen voor goedkope woningen. Immers: door hier te bouwen gaan er geen bouwgronden verloren maar wordt er juist bijgeplust.

Dit voorjaar kreeg wethouder De Bruin echter nul op het rekest vanuit ’s Hertogenbosch: alle elf locaties werden afgewezen. De provincie wil dat de gemeente alleen woningen bouwt op plekken waar anders ook normale woningen gebouwd kunnen worden. Dat maakt flexwoningen onnodig een directe concurrent van het gemeentelijke woningbouwprogramma. De Bruin: “We zijn er nu nog steeds niet over uit en hebben nog steeds heel veel discussie met de provincie over potentiële locaties. Flexwoningen willen versnellen houdt ook in dat je wat beter moet meedenken met potentiële locaties die we aanbieden.”

Daar was de gemeenteraad het roerend mee eens. LPG, SP, Team Lokaal, Liberaal Land van Cuijk, D66, GroenLinks-PvdA, VVD en CDA verzochten het college middels een motie het ongenoegen over het weigeren van tijdelijke woningen over te brengen en de initiatieven nogmaals voor te leggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant