Afbeelding

Parc Juglans trekt van heinde en verre

Algemeen 884 keer gelezen

BOXMEER | Overloon, Beugen, Maasbree en natuurlijk Boxmeer: mensen uit al deze dorpen werden verliefd op Parc Juglans, vernoemd naar de monumentale notenboom, midden in het plan. Dit nieuwbouwproject aan de Vlaamse Gaai in Boxmeer bestaat uit zestien prachtige, duurzame, levensloopbestendige woningen. Woensdag 17 mei werd de eerste steen gelegd. Aanwezig bij dit moment waren de kopers uit de genoemde dorpen. Maar op de presentielijst stonden ook enkele verder weg liggende plaatsen.

Terwijl hij zijn puppy aan de lijn nauwlettend in de gaten houdt, ziet één van de aanwezigen toch kans genoeg om zijn toekomstige woonwijk te bewonderen en te bestuderen. Dat kan prima, ondanks dat de jonge hond barst van de energie na lange tijd in de auto te hebben gezeten. “Wij komen van boven de rivieren,” zegt het baasje. “Uit Wageningen.” Hij noemt het gebrek aan mooie, levensloopbestendige woningen in die omgeving. “Zo zijn we hier terecht gekomen. Deze plek is prachtig en lekker dicht bij het centrum. We wonen nu nog in een appartementje, maar wilden ook graag een tuin,” hij knikt naar zijn rondsnuffelende metgezel. “Wij hebben er alle vertrouwen in hier mooi te kunnen wonen.”

De Wageningenaar noemde ook nog doorstroming als belangrijke reden. Iets waar Stefan Gerards van vastgoedontwikkelaar Nebuvast ook uitroeptekens bij plaatst. “Nederland schreeuwt om levensloopbestendige woningen. Daarmee komen er weer andere woningen vrij voor gezinnen, die op hun beurt weer uit starterswoningen zullen trekken. Het treintje zal gaan rijden. Dat propageren wij al jaren!” Stefan is dan ook trots op Parc Juglans, dat het treintje meer op stoom moet brengen. “Het is daar echt perfect voor. Het is ideaal voor de mensen die al wat ouder zijn, maar nog niet naar een appartement willen. En dat in een prachtige omgeving!”


Stefan Gerards en wethouder Bouke de Bruin mochten samen de eerste steen leggen.

Zo denkt een echtpaar uit Amersfoort er ook over. “We hebben nu een huis met drie verdiepingen. Dat is echt te veel voor ons.” Het paar vertelt dat zij van oorsprong uit Groningen komt en hij uit Amsterdam. Gedurende de carrière is er gewerkt en gewoond in Amsterdam, Arnhem en Amersfoort. “Wij hebben dus geen moeite met ergens opnieuw beginnen. Wij zijn hier gekomen omdat ze hier die levensloopbestendige woningen hadden hebben. Die zijn er in Amersfoort nauwelijks. En de regio sprak ons ontzettend aan. We hebben er heel veel zin in!”

Datzelfde geldt voor de andere aanwezigen, die deze middag samenkwamen om naast de steenlegging ook met elkaar kennis te kunnen maken. Een gezellig moment! Eén van de besproken onderwerpen: de laatste, nog niet verkochte woning, bouwnummer 9. Erwin Kersten van Makelaardij Twan Poels reageert gevat: “Het is in buitenkansje. Je kunt dus nog aansluiten bij deze gezelligheid!” Waarop Herbert Smedema van Smedema Makelaars & Taxateurs direct aanvult: “Precies! Of je nou uit de directe omgeving komt, of van heel wat verder.”

Afbeelding

Uit de krant