Berita Cornelissen
Berita Cornelissen Foto: Martijn Schwillens

Berita Cornelissen interim rector van fusieschool Metameer-Elzendaalcollege

Algemeen 2.074 keer gelezen

BOXMEER / GENNEP | Metameer en Elzendaalcollege gaan per 1 augustus fuseren. OMO, de overkoepelende organisatie waartoe beide middelbare scholen behoren, heeft bekend gemaakt dat Berita Cornelissen de functie van interim rector van de fusieschool op zich zal nemen.

Cornelissen is een bekend gezicht voor de scholengemeenschap in de regio. In 2017 trad ze aan als directeur-bestuurder van Metameer. Sinds 2019 is ze rector van die school. “Met instemming van de MR en na consultatie van de Raad van Advies en directie van het Elzendaalcollege zijn we tot deze oplossing gekomen,” meldt OMO over bereidheid van Cornelissen om deze functie te gaan bekleden. “We hebben alle vertrouwen dat de fusieschool Metameer-Elzendaalcollege bij haar in goede handen.”

Naast Cornelissen was ook Lisette Verstegen, momenteel waarnemend rector bij het Elzendaalcollege, een potentiële kandidate voor de positie. Echter werd onlangs bekend gemaakt dat Verstegen vertrekt om per 1 augustus aan de slag te gaan als rector op het Theresialyceum in Tilburg.

Fusie logisch en noodzakelijk
Dat Elzendaalcollege en Metameer per 1 augustus de handen ineens slaan, is volgens de aanstaand interim rector “een logische en noodzakelijke keuze.” Cornelissen: “Samen staan we sterker. Als scholen en als werkgever. Zo kunnen we blijven doen wat ons drijft: alle leerlingen in het Land van Cuijk en Maasduinen passend, ambitieus en toekomstgericht onderwijs bieden. Ik neem met plezier de honneurs waar als rector totdat ik het stokje overdraag aan een nieuwe rector van de fusieschool Elzendaalcollege- Metameer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant