Wethouder Sölez en de leerlingenraad onthullen samen het nieuwe verkeersbord.
Wethouder Sölez en de leerlingenraad onthullen samen het nieuwe verkeersbord. Foto:

Zelf ontworpen verkeersbord onthuld in Maashees; ‘We willen wel dat het voor iedereen veilig is om naar huis te fietsen’

Algemeen 2.191 keer gelezen

MAASHEES | Leerlingen van de Antoniusschool in Maashees waren het zat. Er moest maar eens een einde komen aan het harde rijden rondom hun schoolgebouw. De leerlingenraad van de basisschool kwam daarom zelf met het idee om ouders en dorpsbewoners aan te spreken op hun rijgedrag. Onder andere een zelf getekend verkeersbord moet de weggebruiker nu attenderen op de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Wethouder David Sölez kreeg de woensdag eer om het bijzondere bord te onthullen. 

“We hebben zelf een tekening gemaakt omdat we vonden dat veel auto’s veel te hard reden. We willen wel dat het voor iedereen veilig is om naar huis te fietsen”, zeggen de leerlingen van de raad. Dat de wethouder nu langskomt om het bord te onthullen, terwijl de rest van de school toekijkt, brengt de leerlingenraad een beetje in verleging. Maar diezelfde jongens en meisjes zijn ook trots op de actie. Ze hopen dat iedere papa en mama, oom, tante en andere inwoners van Maashees zich bewuster worden van hun rijgedrag.


Het zelf ontworpen verkeersbord. 

Dat hoopt ook de wethouder. Hij prijst de kinderen voor het zélf nemen van dit initiatief. “Ik vind het heel mooi dat het écht vanuit jullie is gekomen, vanuit de leerlingen.” Hij doelt hiermee niet enkel op het bord. De leerlingen hebben middels kleine briefjes ook ouders al ‘aangesproken’ of foutief gedrag. Papa’s of mama’s die bijvoorbeeld hun auto pal voor de school parkeerden, en dus het zicht bij het oversteken wegnamen, kregen zo een papieren tik op de vingers.

Sölez en juf Inge benoemen beide de invloed die kinderen hebben op het gedrag van de volwassenen. De weg wordt veelal gebruikt door mensen uit het dorp. Een kinderstemmetje vanuit de buurt heeft dan meer effect dan ‘de gemeentelijke stem van bovenaf’. “Dit werkt écht!”

Het zelf ontworpen verkeersbord.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant